İşte Asgari ücrete yapılacak zam oranları belirlendi! Asgari ücret zam oranı açıklandı!

İşte Asgari ücrete yapılacak zam oranları belirlendi! Asgari ücret zam oranı açıklandı!

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları 4 Temmuz günü açıklanacak enflasyon rakamı bekleniliyor. Asgari ücrete yapılacak zam oranları yüzde kaç olacağı belli oldu. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları 4 Temmuz günü açıklanacak enflasyon rakamı bekleniliyor. Asgari ücrete yapılacak zam oranları yüzde kaç olacağı belli oldu.

Türkiye'de vatandaşların çoğunluğunun son zamanlarda beklediği müjdeli haberler arasında Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Asgari ücrete zam oranı ne kadar olacak? Şeklinde birden çok farklı şekilde vatandaşların aklını karıştıran sorular vardı. Yaklaşık doğrudan 8 milyon vatandaşı, dolaylı olarak 30 milyondan fazla vatandaşı ilgilendirecek Asgari ücret zam oranları belli oldu. Aylardır süregelen enflasyon sebebiyle ay sonu geldiğinde sadece Asgari ücretli çalışan vatandaşlar değil, aynı zamanda özellikle emekli ve memur çalışanları da aldıkları maaş karşısında geçim sağlamakta zorluk çektiklerini belirten sitemkar tepkileri son zamanlarda her yerde paylaşılmakta ve görmekteyiz.

Asgari ücrete yapılacak olan tam resmi zam oranlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı ardından açıklayacağı tahmin edilirken, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından yapılan açıklamada, Memur emeklileri dahil olmak üzere tüm çalışanlarımıza enflasyon farklarını üzerine koyarak %40 oranında artış olmasını öngörüyorum. Aynı dokunuşu asgari ücret üzerinde de gerçekleşebilecek. Kurtulmuş açıklamalarının geri kalanında maaşlara yapılacak iyileştirmelerden sonra enflasyon ile mücadele de sıkı tedbirler alınacağına işaret etti. Enflasyon orta vadede en aza indirgenmesi adına yürürlüğe girecek çalışmalarımız var. Şuan da önemli olan vatandaşlarımızın alım gücünde ciddi düşüş olması, bu problemi çözmek adına ve alım gücünü desteklemek üzere iyileştirmeler yapılacak.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete yapılacak zam oranlarının 6 aylık enflasyon rakamları ortalamasında olması beklenildiğini ifade etti. İşçi çalışanlarını nefes aldıracak, alım güçlerini arttıracak ve maaşlarında ciddi oranda iyileştirmeler yapılması adına 6 aylık enflasyon üzerinden zam oranlarının belirlenmesi gerekmelidir. Böylelikle ara zam ile çalışanlar bir nebze de olsa nefes almış olacak. Ay sonlarını getirebilecek.