İstanbullulara kötü haber! Ekmek satış fiyatına zam geliyor..

İstanbullulara kötü haber! Ekmek satış fiyatına zam geliyor..

Türkiye Fırıncılar Derneği'nin ülke genelinde ekmek fiyatlarına zam yapılacağını açıklaması sonrasında bir zam haberi de İstanbullular için geldi. İstanbul'da ekmek satış fiyatlarının yüzde 33 oranında artması bekleniyor.

Kurban Bayramı'nın ardından zam yağmuru başladı. Yükselen döviz kurları birçok ürünün fiyatını yükseltti. Fiyatı yükselen ürünlerden birisi de temel gıda maddesi olan ekmek..

İstanbul'da ekmek satış fiyatlarının, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi'nin bugün gerçekleştireceği toplantının ardından değişmesi bekleniyor. Eski komisyon başkanı Hasan Demir, yüzde 33'lük zam talebinin bugün yapılacak olan toplantıda ele alınacağını söyledi.

Şu anda 240 gram ekmeğin 6 liradan satıldığı, 200 gram ekmeğin ise 5 liradan satıldığı biliniyor.

İstanbullulara kötü haber! Ekmek satış fiyatına zam geliyor

EKMEK SATIŞ FİYATININ 8 LİRA OLMASI BEKLENİYOR

Hasan Demir, 240 gram ekmeğin fiyatının 230 grama düşerek 8 liraya, 200 gramlık ekmeğin fiyatının ise 7 liraya çıkmasını beklediğini söyledi. Demir, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

 "Asgari ücret arttı. Piyasadaki en kötü buğday çuvalı şu anda 500 lira. Bir buçuk yıldır 350 liradan un veriyoruz ama haziran ayından beri bu satış durduruldu."

Kaynak:Gürses Gazetesi