İsmailağa şeyhi Ustaosmanoğlu yoğun bakıma kaldırıldı! Ustaosmanoğlu kimdir, kaç yaşında, vefat etti mi?

İsmailağa şeyhi Ustaosmanoğlu yoğun bakıma kaldırıldı! Ustaosmanoğlu kimdir, kaç yaşında, vefat etti mi?

İsmailağa cemaatinin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu'nun hastaneye kaldırıldığı gelen son dakika bilgilerinden oldu. Din adamının hastaneye kaldırılmasının ardından pek çok kişi Ustaosmanoğlu ile ilgili aramalar yaptı. Satır başları gursesgazetesi.com'da...

Türkiye'nin en çok yayılmış olan dini yapılarının başlarında gelen İsmailağa cemaati şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu'nun hastaneye kaldırıldığı bilgisi bir son dakika haberi olarak geldi. Şeyhin sevenleri ve olayla ilgili bilgi edinmek isteyenler ise arama motorlarında aramalar yapmaya başladı. İşbu dini yapının en üst noktası olan ve cemaat mensupları tarafından "Şeyh" olarak tanımlanan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun hastaneye kaldırılmasının ardından pek çok vatandaş sosyal medya hesaplarından konuya ilişkin paylaşımlar yapmaya başladı. Paylaşımları gören ancak konu hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşlar ise gerek arama motorlarında, gerekse sosyal medya platformlarında konu ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Özellikle pek çok vatandaş Mahmut Ustaosmanoğlu'nun kim olduğunu ve neden yoğun bakımda olduğunu sıkça arattı.

Cemaatten Paylaşım

İsmailağa cemaatinin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşım ile Ustaosmanoğlu isimli "şeyhin" yoğun bakım ünitesinde olduğu duyuruldu. Cemaat yaptığı paylaşımda kullandığı "Üstadımız Mahmud Efendi Hazretlerimiz enfeksiyona bağlı rahatsızlanması sebebiyle hastanede müşahede altına alınmıştır. Şeyhimizin tez zamanda şifa bulması için başta ihvanımız olmak üzere Efendi Hazretlerimizin tüm sevenlerini duaya davet ediyoruz." ifadeleri ile dikkat çekti. Paylaşımın altına çok sayıda geçmiş olsun dileklerini ileten vatandaş yorum yaptı.

Cemaatin "şeyhi" Mahmut Ustaosmanoğlu'nun torunu Fatih Ustaosmanoğlu da dedesinin yoğun bakımda olduğunu ve durumunun stabil olduğunu paylaştı.

Mahmut Ustaosmanoğlu Kimdir, Kaç Yaşında?

Bilinen ismi ile Şeyh Mahmut ya da Mahmut Efendi olan Mahmut Ustaosmanoğlu 1929 yılında Trabzon Of'da dünyaya geldi. 93 yaşındaki tanınan din adamının bugüne kadar almış olduğu pek çok ödül bulunmaktadır. Ustaosmanoğlu'nun yazmış olduğu kitaplar ise dini kitaplar kategorisinde çok satanlar arasına girmiştir. 2010 yılında İstanbul’da düzenlenen "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu'ndan sonra kendisine “İslam’a Üstün Hizmet” ödülü alan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun bugün yoğun bakım ünitesine aldığı duyuruldu. Haberin ardından ünlü "şeyhin" severleri ve pek çok kişi kendisine geçmiş olsun dileklerini sosyal medya platformları üzerinden yorum olarak paylaştı. Konu ile ilgili 2014 ve 2020 yıllarında kendisi ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi bir açıklama yapması bekleniyor.