İşkur ve AB birleşti: Genç işsiz vatandaşlara 19,5 milyon destek verilecek!

İşkur ve AB birleşti: Genç işsiz vatandaşlara 19,5 milyon destek verilecek!

İŞKUR ve Avrupa Birliği'nin işbirliği ile iş gücü desteklenecek ve genç istihdamı artırılacak. Gençlerin istihdamını artırmak amacıyla ortaklaşa hazırlanan destek paketinin detayları www.gursesgazetesi.com'da...

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ve Avrupa Birliği (AB)'nin işbirliği ile genç istihdamını artırmak için yeni bir destek paketi geliştirildi. İşsiz gençlere yönelik olan destek paketi ile çalışan genç nüfusu artırmak ve gençlerin iş gücüne katılımını artırarak ülke ve Dünya ekonomisine katkı sağlamak hedefleniyor. Eğitimde ve istihdamda yer almayan gençlerin hedeflendiği proje ile toplamda 19 milyon 500 bin Euro tutarında bir bütçe ile gençlere destek olmak planlanıyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan proje ile genç kesimin istihdam edilerek ekonomiye katkı sağlaması bekleniyor. Toplamda 19 milyon 500 bin Euro gibi büyük ölçekli bir bütçe ile başlatılacak olan proje için milyonlarca genci heyecanlandıracak haber bugün verildi.

İş birliği ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan tarafından yapılan duyuruda; "Türkiye'de gençleri eğitime, istihdama ya da iş aramaya yönlendirmek için bu ve benzeri projeleri yapmak ve desteklemekte yine ülkemizde bakanlığımızın görevi veya koordinasyon olarak karşımıza çıkıyor." ifadeleri kullandı.

15 ila 24 yaş arası nüfusun toplamda 2 milyon 900 bin kişiden fazla olduğu öğrenildi. İŞKUR Genel Müdürü Oğuz Kağan Güldoğan, konuya ilişkin; "Projemiz teknik destek ve hibe destek olmak üzere iki bileşenden oluşuyor, toplamda 19 buçuk milyon avroluk bütçeye sahip." ifadelerini kullanarak açıklama yaptı.

Projenin Destek Koşulları Neler?

"Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlere yönelik işgücü piyasası destek programı" başlığı ile başlatılan projede Oğuz Kağan Güldoğan'ın da duyurduğu üzere destekler ikiye ayrılıyor. 15 ila 24 yaş arası okumayan ve çalışmayan gençlere yönelik geliştirilen projenin bütçesinden toplamda 17 milyon Euro tutarındaki kısım hibe desteği adı altında verilecek. Geri kalan 2 milyon 500 bin Euro ise teknik destek için kullanılacak.

Genç İstihdamı Artırmak İçin Hazırlanan Proje Ne Zaman Uygulanmaya Başlanacak?

İşbu projenin değerlendirme sürecinin bu yılın sonuna kadar olan süreçte tamamlanması bekleniyor. 2023 yılının başından itibaren uygulanmaya başlanması planlanan proje ile genç istihdamının artırılması öngörülüyor.