İŞKUR kadrolu işçi alımı yapacak! Üniversite, KPSS şartı yok!

İŞKUR kadrolu işçi alımı yapacak! Üniversite, KPSS şartı yok!

DSİ, İŞKUR üzerinden iş ilanı yayınladı. İş ilanında işe alım şartları bulunurken, son başvurunun 3 Haziran olduğu öğrenildi. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

DSİ, İŞKUR üzerinden tesisat teknolojisi ve iklimlendirme teknisyeni alacağını duyurdu. Bu duyurunun ardından iş başvuru detayları merak konusu oldu. Yalnızca İzmir DSİ tarafından alınan personel için belli başlı kriterler konuldu. İşe girmek için belli başlı şartların bulunmasının yanı sıra KPSS ve üniversite şartı aranmadığı öğrenildi. İlkokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olan kişiler, aşağıdaki belirtilen kriterleri taşıması durumunda iş başvurusu yapabilmektedir.

İş Başvurusu İçin Gereken Şartlar

  • İş başvurusu yapmak isteyen kişilerin T.C. vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapmak isteyen erkek adayların askerlik ile ilişkilerinin kesilmiş olması gerekmektedir.
  • İş başvuru detaylarında belirtilen; soğutma ve iklimlendirme yapı tesisatı meslek gruplarının herhangi bir bölümünü okumuş olmaları gerekmektedir.
  • Daha önce bahsedilen bu bölümlerden herhangi biri için iş tecrübesinin bulunması gerekmektedir. Ve iş başvurusunu yapmadan önce kişilerin o iş yerinde çalıştıkları döneme ait SGK hizmet döküm belgesini çıkartmaları istenmektedir.
  • Bu meslek dalları için kişilerin kalfalık ve ustalık belgelerini almış olmaları gerekmektedir. Bu belgelerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş olması zorunlu tutulan detaylardandır.
  • İş başvurusu yapacak olan kişilerin ağır ve tehlikeli işlerde çalışmasında engel olacak bir durumu ya da hastalığı bulunmamalıdır.

BAŞVURU SÜRECİ

Bu kriterlere uygun olan kişiler başvurularını İŞKUR'un internet sitesi üzerinden ya da İŞKUR'un binasına giderek yapabilmektedir. İnternetten İŞKUR'un internet sitesinde verilen formu doldurularak yapılan iş başvuruları daha kolay ve pratik olmaktadır. Önemli olan internet üzerinden iş başvurusu yapılırken verilen bilgilerin doğru ve eksiksiz olmasıdır.

DSİ tarafından; iş başvurusu sırasında verilen bilgilerde ya da hazırlanan evraklarda herhangi bir şekilde sahtecilik olması durumunda iş hakkını sonlandırıp adli işlem başlatma yetkisi bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra işe kabul edilen kişiler, eğer 1 ay içerisinde işe başlamamış ise bu hakkını kaybedecektir. O kişi yerine diğer adaylardan birini DSİ işe alma yetkisine sahiptir.

DSİ İŞ BAŞVURU TARİHLERİ

Bu kriterleri taşıyan kişilerin yarına kadar iş başvurusu yapması önemlidir. Çünkü son başvuru tarihi 3 Haziran 2022 olarak belirlenmiştir. Başvuru tarihinin gecikmesi durumunda iş başvuruları kabul edilmemektedir.