İŞKUR aşçı yardımcısı alacağını duyurdu! KPSS şartı yok! İŞKUR aşçı yardımcısı başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR aşçı yardımcısı alacağını duyurdu! KPSS şartı yok! İŞKUR aşçı yardımcısı başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR bugün aşçı yardımcısı ilanını duyurdu! Bu alanda tecrübesi olan ve başvuru koşullarını sağlayan herkesin iş başvurusu yapabileceği aşçı yardımcılığının ilan detayları paylaşıldı. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

İŞKUR'dan yeni bir iş fırsatı! İzmir/Foça'da yaşayan ya da çalışabilecek kişiler için Aşçı Yardımcısı iş ilanı İŞKUR üzerinden yayınlandı. Başvurular alındıktan sonra mülakat ile birlikte işe alım yapılacağı duyurulduktan sonra pek çok vatandaş iş ilanının detaylarını merak etti. Peki kimler aşçı yardımcılığı için işe başvurabilir? İşte detaylar...

İŞKUR Aşçı Yardımcısı Başvuru Şartları

Aşçı yardımcısı olabilmek için kişilerin bazı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu özelliklere sahip olan bireyler, iş alımı için başvuru yapabilmektedir. Aşçı yardımcısı başvuru şartları şu şekildedir;

  • Kişilerin T.C. vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapmak isteyen erkek adayların askerlik görevlerini yapmış olmaları ya da askerlikten muaf olmaları gerekmektedir.
  • Kişilerin herhangi bir sebepten dolayı adli sicil kayıtlarının bulunmaması gerekmektedir.
  • Başvuru yapmak isteyen kişilerin B sınıfı ehliyetleri olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra şoförlükle de arasının iyi olması iş açısından önemli görülmüştür.
  • Kişilerde KPSS şartı aranmamaktadır.
  • En az ilköğretim düzeyinde eğitim almış kişilerin başvurması önemlidir.
  • Başvurmak isteyen kişilerin bu alanda en az 2 yıl tecrübeye sahip olması önemli görülen şartlardandır.
  • Kişilerin müşterilere karşı anlayışlı ve güler yüzlü olması önemlidir.
  • Başvuru yapmak isteyen kişilerin iş sırasından mesai saatlerine uyması oldukça önemlidir. İş ortamına uyum sağlayacak ve görevlerini aksatmayacak olan kişiler, işe alım konusunda ilk seçenek olarak görülmüştür.

İŞKUR iş başvurusu nasıl yapılır?

Aşçı yardımcısı iş ilanına başvurmak isteyen kişilerin başvuru yapmak için iki seçeneği bulunmaktadır. Başvuru yapacak olan kişiler İŞKUR'un birimlerine giderek başvuru yapabilmektedir. Fakat daha kısa ve pratik bir şekilde başvuru yapmak isteyen kişiler İŞKUR'un kendi internet sitesi üzerinden verilen formu doldurarak da yapabilmektedir. Formu doldurarak başvuru yapmak isteyen kişilerin bilgileri doğru bir şekilde girmesi ve zamanında başvuru yapması oldukça önemlidir. Peki başvurular ne zamana kadar yapılmaktadır?

Aşçı Yardımcısı başvurusu ne zamana kadar yapılmaktadır?

Aşçı yardımcısı iş başvurusu yapmak isteyen kişiler için iş başvurusu bugün yani 25 Mayıs 2022 tarihinde başvurular başlamıştır. Bugünden itibaren başvuru yapılabilirken, son başvuru tarihi ise 30 Mayıs 2022 olarak belirlenmiştir.