İŞKUR 200 personel alımı yapacağını duyurdu! İŞKUR personel alım şartları, nasıl başvurulur?

İŞKUR 200 personel alımı yapacağını duyurdu! İŞKUR personel alım şartları, nasıl başvurulur?

İŞKUR resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden personel alımı iş başvurusunu paylaştı. Peki personel alımı için başvuru detayları nelerdir?

İş arayan pek çok kişiye iş kapısı olan İŞKUR yeni bir iş alımı ilanı duyurdu. Duyuru sonrasında pek çok vatandaş ilandaki işlerin hangi alanları kapsadığını merak etti. Personel alımı yapacağını duyuran İŞKUR'a şimdiden başvuru yapmak isteyen kişiler internette araştırma yaptı. Peki kimler iş başvurusunda bulunabilir? İş başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

İŞKUR Personel Alımı Başvuru İlanı

İŞKUR personel alımı yapılacağını ise şu şekilde duyurdu;

"Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kurumumuza ihdas edilen merkez teşkilatına 10 adet destek personeli, taşra teşkilatına ise 111 adet Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile 79 adet Destek Personeli olmak üzere toplamda 200 adet pozisyona 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/b maddesi kapsamında ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek 2’nci maddesinin (b) fıkrası uyarınca istihdam edilmek üzere, 2020 KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın sözleşmeli personel alımı yapılacaktır."

İŞKUR Personel Alım Şartları Nelerdir?

İŞKUR üzerinden personel alımlarına başvuru yapabilmeniz için belli başlı şartlar bulunmaktadır. Bu şartları taşıyan bireyler işe alım için başvuru yapabilmektedir. Kişilerin iş başvurusunda bulunabilmesi için taşıması gereken şartlar ise şu şekildedir;

  • Başvuru yapmak isteyen bireylerin, T.C. vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapmak isteyen bireylerin, iş ilanında belirtilen mesleklere uygun şekilde eğitim, beceri ve tecrübesi bulunması gerekmektedir.
  • Başvuru yapacak olan bireylerin, 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapacak olan erkek bireylerin askerlik problemlerinin olmaması gerekmektedir.

İŞKUR İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR, verdiği ilanda başvuru yapmak isteyen kişilerin nasıl yapabileceği konusunda bilgilendirme de yaptı. Başvurmak isteyen bireylerin hangi tarih aralığında ve nereden yapabileceğini duyurdu. İŞKUR ilanda iş başvurusunu şu şekilde açıkladı.

İŞKUR iş başvurusu yapılabilmesi için; e devlet ya da İŞKUR üzerinden internet sitelerinden yapılabileceğini açıkladı. Açıklama ise şu şekildeydi;" Başvurular, 25.05.2022/03.06/2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden “Türkiye İş Kurumu – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” internet adresinden alınacaktır."

Başvuru yapmak isteyen kişiler için başvurular yarın başlayacaktır. Kriterlere uyan ve başvuru yapmak isteyen kişiler, 3 Hazirana kadar başvuru yapabilmektedir.