İş Makineleri Atatürk Havalimanı'na Giriş Yaptı! Atatürk Havalimanı Yıkılıyor

İş Makineleri Atatürk Havalimanı'na Giriş Yaptı! Atatürk Havalimanı Yıkılıyor

Faaliyetlerinde herhangi bir aksaklık bulunmayan İstanbul Atatürk Havalimanı, 5 Şubat 2022 tarihinde kullanıma tamamen kapatılmıştı. Ancak dün yaşanan bir gelişme ile sosyal medyada meydana gelen tepkiler büyümeye başladı.

Dün öğlen saatlerinde açılışı gerçekleştirilen Rize - Artvin Havalimanı'nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdooğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımlarıyla gerçekleştirilmişti. Türkiye'nin gündeminde merkeze oturan Rize - Artvin Havalimanı'nın açılışının gerçekleştirildiği esnada İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık, resmi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Atatürk Havalimanı'na iş makinelerinin giriş yaptığını ve ülkenin simgelerinden biri olan Atatürk Havalimanı'nın yıkımının başladığını vatandaşlara duyurmuştu.

Ali Kıdık'ın Paylaşımı Sosyal Medya Gündemine Oturdu

İBB İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık, resmi sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımı ile Atatürk Havalimanı'nın yıkımının başladığını duyurdu. Kıdık'ın paylaşımından sonra sosyal medyada pek çok kullanıcı tarafından sert tepkiler geldi. Ali Kıdık'ın paylaşımında kullandığı ifadeler şu şekilde;

“Niyet belli, zihniyet belli. Dün Katar Emiri Ankara’ya geldi, bugün Rize Havalimanı açılışı var ve bugün aynı zamanda Atatürk Havalimanı'nın yıkılmaya başlandığı gün olacak. Siz milli değil milli değerlerin düşmanısınız. Artık yoruma gerek yok niyetinizi alenen belli ettiniz!” sözleriyle sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kıdık, paylaşımına eklediği videoda da şu ifadelere yer verdi;

“Arkamda sıra sıra iş makineleri dizilmiş. Anlaşılan, bir oldu bittiyle yapılan ihale sonrası yıkımına başlanacak. Bugün aynı zamanda Rize Havalimanı açılıyor. Yani, Rize Havalimanı'nı açtıkları günü Atatürk Havalimanı'nı da yıktıkları gün olarak kayıtlara geçmek istiyorlar.”

Ali Kıdık'a Destek

İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık'ın yaptığı paylaşımın altına pek çok yorum geldi. Gelen yorumlarda vatandaşların görüşünün ikiye bölünmesi ise dikkat çekti. Kimileri İstanbul Atatürk Havalimanı'nın Türkiye için bir sembol ve değer olduğu ve en iyi şartlara sahip havalimanı olma sebebiyle yıkılmasının söz konusu olamayacağını belirtirken, kimi vatandaşlar ise yaptığı yorumlarda, Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak olan millet bahçesinin gerekli olduğunu dile getirdi.

İmamoğlu'nun Sözleri Hatırlatıldı

Ocak ayındaki yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı kullanıma kapatılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile İçişleri Bakanı ve Ulaştırma Bakanı İstanbul'a gönderilmiş ancak uçakları İstanbul Havalimanı yerine kapalı olan Atatürk Havalimanı'na indirilmişti. Bu olayın sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; "Heba olmasına izin vermeyeceğiz. 2023'ten sonra açacağız" ifadelerini kullanmıştı. Kıdık'ın paylaşımından sonra pek çok vatandaş İmamoğlu'nun sözlerini yeniden gündeme getirdi.