İş arayanlara müjde! İŞKUR 2000'den fazla personel ve işçi alımı yapacak!

İş arayanlara müjde! İŞKUR 2000'den fazla personel ve işçi alımı yapacak!

Bugün itibarıyla bazı Bakanlık ve Belediyeler, İŞKUR aracılığıyla 2000'den fazla personel ve işçi alımı yapacağını duyurdu. Peki; iş alımlarının detayları neler?

Belediyeler ve bazı Bakanlıklar, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR)ile ortaklaşa iş ilanlarını yayınladı. Devlet kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşlar için müjdeli haberin gelmesi ve hızla yayılması dikkat çekti. Vatandaşların kolayca başvuru yapabileceği alımlar ise toplamda 2300 kişinin iş başı yapması ile son bulacak.

108 farklı meslek dalından yapılacak olan alımlarda, hangi iş kollarının bulunduğu ve hangi iş kollarından kaç kişilik alım yapılacağı ise merak konusu oldu. Peki; İŞKUR personel alım şartları, kadroları ve başvuru şekli nedir?

İŞKUR HANGİ İŞ KOLLARINDAN ALIM YAPACAK

İŞKUR tarafından gerçekleştirilen işçi ve personel alımlarının kadroları şu şekilde;

Garson, Aşçı Yardımcısı, Kasiyer, Bekçi, Meydancı, Kapı Görevlisi, Temizlik Personeli, Yazılım Uzmanı, Yönetici, Mekanik Bakım Personeli, Beden İşçisi, Şoför, Aşçı, Engelli Personel, Görüntü ve Ses Sistemleri Teknisyeni, Öğretmen, Endüstriyel Fırın Ustası, Grafik tasarım ve Sosyal Medya Yetkilisi, Bankacılık meslek elemanı, Makine Teknikeri, Arkeolog, Restöratör, Mimar, Demiryolu Ustası, Halkla İlişkiler Görevlisi, Elektronik Teknisyeni, İnşaat Teknisyeni, Büro Görevlisi, Sosyal yardım ve İnceleme Görevlisi, Kazı İşçisi, Geri Dönüşüm İşçisi, Ekmek Kasalama ve Paketleme İşçisi, İdari İşler personeli, Teknik ressam, Mimar, İmam, Kapama Açma Personeli, Gıda Mühendisi, Yükleme personeli, Mekanik Bakım Personeli, Özel Güvenlik Görevlisi, Şehir Plancısı, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı, Asfalt işçisi, Kaynakçı, Bina Yıkım İşçisi, Operatör alım

İŞKUR bünyesinde işe alınacak olan vatandaşları ilgilendiren ilanlar bugün itibarıyla yayımlandı. ilanlarda KPSS şartı bulunmaması ise dikkat çekti. KPSS şartı olmaksızın başvuru yapılabilecek olan işçi ve personel alım ilanları ile ilgili başvuru şart ve koşulları arama motorlarında sıkça aratılıyor. 108 farklı daldan yapılacak olan işçi alımlarında her iş ve her iş grubu için farklı başvuru şekli bulunuyor.