İran, İsrail Türkiye ile aramızı bozmak için vatandaşlarını kendisi öldürüyor!

İran, İsrail Türkiye ile aramızı bozmak için vatandaşlarını kendisi öldürüyor!

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde İsrail vatandaşlarına yönelik suikast saldırısı olabileceği iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. İsrail ile ortak istihbarat hareket ağı sonrasında İran vatandaşı 5 kişi yakalandı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde İsrail vatandaşlarına yönelik suikast saldırısı olabileceği iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. İsrail ile ortak istihbarat hareket ağı sonrasında İran uyruklu 5 kişi MİT tarafından düzenlenen operasyon ile yakalandı.

İran, İstanbul'da son zamanlarda gelişen hareketlilik İsrail'in bir oyunu olduğunu ve Türkiye ile İran'ın arasındaki ilişkileri bozmak amacıyla tasarlandığını ileri sürdü. İsrail, Ortadoğu'da Türkiye ile birlikte hareket etmek ve donma noktasına gelen ilişkilerini normalleşme süreci başlatarak tekrardan iyileştirmeye yönelik adımlar attığını belirtti. İsrail, Ortadoğu ve Akdeniz'de Türkiye gibi bir müttefikle hareket etmesi önce kendi çıkarlarına uygun hareket alanı ve eylemlerini gerçekleştirmesini sağlayacaktır. Orta Doğu'da yıllardır gerçekleştirmek istediği planlarını Türkiye ile başarabileceğine inanıyor.

İsrail'in İranlı terör hücrelerinin Türkiye'de İsraillilere suikast planı yaptığı iddialarıyla ilgili İran'dan ilk defa resmi bir açıklama geldi. İran resmi devlet kanalından yapılan açıklamada, İsrail'in iddialarının amacı, Türkiye'yle ilişkilerimizi bozmak.

Lapid dün Ankara'ya yaptığı ziyarette de Türkiye'ye terör saldırlarının önlenmesi konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür etmişti. Öte yandan İstanbul'da, İsrail vatandaşlarına yönelik suikast planı içinde olduğu düşünülen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiği bildirilmişti. İran ise İsrail'in iddialarının, Türkiye-İran ilişkilerinin hedef aldığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki İsrail vatandaşlarına suikast hazırlığı yaptıkları öne sürülen İran uyruklu 5 kişi MİT tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldığı ev ve otellerde yapılan aramalarda çok sayıda belge, dijital materyal ve 2 susturucu, 2 tabanca ele geçirildi.

Hürmüz Boğazı'nda gergin anlar yaşanıyor. İran'a ait 3 hücum bot, ABD devriye gemisine yaklaştı. Hürmüz Boğazı'nda seyreden ABD Donanması'na ait savaş gemileri, İran Donanması ile gergin anlar yaşadı. İran'a ait 3 hücum bot, ABD devriye gemisi USS Sirocco ve USNS Choctaw Country'a 47 metreye kadar yaklaştı.