İnternet fiyatlarına zam geldi!

İnternet fiyatlarına zam geldi!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından Mart ayında alınan kararın ardından Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı, evlerde kullanılan internet tarifelerinin fiyatında güncellemeye gitmişti. Detaylar haberin devamında...

3 Mart 2022 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından alınan ve 23 Mart 2022 tarihinde resmen yayınlanan karar ile ev internetlerinin fiyatlarında artışa gitme kararı alınmıştı. Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı, Türk Telekom IP VAE Hizmeti Port ve Toptan Hat Kiralama tarifelerinde yapılan güncelleme ile vatandaşların evlerinde kullandığı internet tarifelerinde artışa gidileceği duyurulmuştu. Artan enflasyon ve döviz kurundaki yukarı doğru ivmelenme nedeniyle alım gücünün düşmüş olması ve pek çok ürüne zam gelmesi ile birlikte pek çok uzman internet tarifelerine de zam gelme ihtimali olduğunu dile getirmişti. Ancak beklenen zammın yüzde 5 ila 10 seviyelerinde olması beklentileri normale indirgemişti. Peki; yeni kararla birlikte internet tarife fiyatları ne kadar oldu, zam uygulaması başladı mı, ne zaman başlayacak? Habere ilişkin detaylar ve satır başları gursesgazetesi.com'da...

Zam Uygulaması Ne Zaman Başlayacak?

Türk Telekom tarafından talep edilen ve BTK tarafından onaylanan toptan tarifeler için uygulanacak olan zam için 1 Nisan 2022 tarihinde karar kılınmış, ancak daha sonra alınan bir karar ile zam uygulamasının başlayacağı tarih 1 Haziran 2022 olarak değiştirilmişti. Geçtiğimiz Çarşamba gününden itibaren artık internet sağlayıcı firmalar toptan hat kiralama tarifelerinde yeni fiyatları uygulamaya başladı.

Yüzde Kaç Zam Yapıldı?

Haziran ayı içerisinde başlamış olan bu yeni zam uygulaması ile birlikte internet paketlerinde fiyat yükselişi yaşandı. Fiyat güncellemelerinin yüzde 22'yi bulduğu öğrenildi. 1 Haziran 2022 tarihi itibarıyla Türk Telekom'un internet tarifelerinde yüzde 13 ila yüzde 23 arasında değişiklik gösteren zamlar uygulandı.. 2021 yılının son çeyreğinden bugüne kadar yapılan artış oranı ise toplamda yüzde 43 oldu.

Uygulanan zamların ardından pek çok vatandaş arama motorlarında internet fiyatlarının kaç TL olduğunu sıkça arattı.

Türk Telekom Ev İnterneti Fiyatları Haziran 2022?

16 Mbps'lik internet tarifesinin aylık fiyatı 105 TL'den 129 TL’ye, 24 Mbps'lik tarifenin fiyatı 119 TL'den 139 TL’ye, 35 Mbps'lik tarifenin fiyatı 134 TL'den 154 TL’ye, 50 Mbps'lik tarifenin fiyatı 149 TL'den 169 TL’ye ve 100 Mbps'lik tarifenin aylık fiyatı ise 165 TL'den 194 TL’ye çıktı.