İkbal Gürpınar’dan Şok Edici Söylem

İkbal Gürpınar’dan Şok Edici Söylem

Gündüz kuşağı eski sunucu İkbal Gürpınar, 15 Temmuz’da Suriyeliler olmasaydı zafer kazanamazdık. 15 Temmuz Suriyeli mültecilerin sayesinde kazandık söylemi büyük tepki yarattı. Ayrıntılar gursesgazetesi.com’da…

Gürpınar, tarafından akşam saatlerinde TV kanalında canlı yayında dikkat çeken söylemler de bulundu. Mültecilerin ülkelerine gönderilmemesinin gerektiğini kendince haklı sebepler ortaya atarak. Türkiye’de meteorolojinin kuraklık olabileceği açıklaması sonrası kuraklığın olmamasının daha ötesi 15 Temmuz olaylarını Türkiye’ye ülkelerinden kaçıp gelen mülteciler sayesinde kazanıldığını ifade eden söylemleri sosyal medya da büyük yankılar uyandırdı. Gürpınar, TV kanalında canlı yayında sarf ettiği söylemler sonrası kısa sürede sosyal medya da büyük tepkiler almasının ardından hiçbir cevap vermedi.

Canlı yayında açıklama yapan İkbal Gürpınar, ‘’15 Temmuz’u kesinlikle Suriyeliler sayesinde kazandık.’’ ifadelerini kullandı.

15 Temmuz olayları öncesi meteorolojinin kuraklık uyarısı açıklaması olduğunu dilen getiren Gürpınar ifadelerine, ‘’Basını bir takip edin, Suriye’deki olay patlamadan evvel, ‘feci bir kuraklık olacak’ haberler vardı. Bir de meteoroloji duyurmuştu, kuraklık olacaktı. Suriyeliler geldi yağmur üstüne yağmur yağdı.’’ dedi.

Sözlerinin ardından sosyal medyada alay konusu olan Gürpınar canlı yayından sonra resmi hesabından yaptığı açıklama ile söylemlerinin arkasında durduğu mültecilere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. İkbal Gürpınar şahsına gelen tepkiler sonrası , ‘’Belirli aralıklarla beni kullanmaya devam ediyor bu zihniyet. Ne kadar önemliyim demek ki onlar için. Çocuklarına İslam'ı anlatma yani kendisi bilmediği için çevreyi de yanlış yönlendiren kişiler için dua ediyorum. Gözleri vardır görmezler kulakları vardır duymazlar. Aydın, akıllı geçinen birçok kişinin önlerine koyulan her şeye inanıp sürü halinde saldırıya geçecek kadar dibe vurmuş olduğunu görüyorum. Küfürleri, Üslupları, hakaretleri, beyinsiz, akılsız vs demeleri. Tam da istedikleri kıvama getirmişler birilerini. Çok acı. İlk emir Oku Oysa’’ ifadelerini kullandı.