İdam cezası hakkında Devlet Bahçeli'den sert çıkış! "Teklif gelirse destek olacağım"

İdam cezası hakkında Devlet Bahçeli'den sert çıkış! "Teklif gelirse destek olacağım"

Marmaris'te çıkan orman yangının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan idam cezası hakkında önemli bir açıklamada bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından diğer siyasilerden gelen desteğin yani sıra Bahçeli'den önemli bir açıklama geldi.

Geçtiğimi günde Marmaris'te çıkan orman yangınına ilişkin bir kişi tutuklanmıştı. Tutuklanmasının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'e giderek durum değerlendirmesi yaptı. Burada yaptığı önemli açıklamalarının arasında İdam mesajı da geçti. Bu orman yangınlarını durdurmak için ne gerekirse yapacaklarını dile getiren Erdoğan, gerekirse idam cezası da getiririz dedi. Bu açıklamaya pek çok siyasiden olduğu gibi Bahçeli'den de destek geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada idam hakkında şu sözleri dile getirmişti;

"Caydırıcı bir ceza, ben de diyorum ki, ucu nereye dayanıyor, idama mı, idam. Olmalı... Sultan Fatih ne diyor, 'Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum.' Bu iş o kadar önemli. Canım canım bütün ormanları yakıyor, ormanlarla beraber hayvanlar da yanıyor. Bu tartışılmalı ve bunun üzerinde etraflıca durmalıyız."

Bu açıklamanın ardından ise bugün Meclis'te konuşma yapan Devlet Bahçeli idam hakkında Erdoğan'ın sözlerini destekler nitelikte açıklamalarda bulundu.

TEKRAR YEŞİLLENDİRMEK NAMUS BORCUMUZDUR

Marmaris'te yanan ormanlar hakkında üzüntüsünü dile getiren Bahçeli, verilebilecek ceza hakkında; "Ormana kast edenler vatana kast etmiştir. İhanetle, rezaletle ve cinayetle izah edilemeyecek bir kötülüğün faili olmuştur. Marmaris'te 4 bin 500 hektarlık alan yangından zarar görmüştür. Kahrolduk. Yeşile, doğaya, ormana, canlılara, köylülere ve Türkiye'nin doğal varlığına sabotaj ve saldırı içinde olanlara en ağır cezayı vermek milletimizin haklı beklentisidir. Ormanlarımızı yakanların hayat ışığını söndürmek boynumuzun borcudur. Her canı sıkılan bir yeri yakarsa milli varlığımızı nasıl koruyacağız? Bu vatan düşmanına hangi cezayı verirsek yüreğimiz soğuyacaktır? Hainler ormanlarımızı ateşe vererek hıyanetlerini kusmuşlardır. Ağaçlarımız yansa da dikilecek fidanlarımız vardır. Tekrar yeşillendirmek namus borcumuzdur. Anayasa'nın 169'uncu maddesinde ormanların korunmasıyla ilgili hükümler yer almaktadır. Yanan ormanların yerine yeni ormanların yetiştirileceği, tarım ve hayvancılığın yapılamayacağı, gözetiminin devlette olduğu ortadadır." dedi

İDAM CEZASINI YARARLI GÖRÜYORUM

İdam cezasını desteklediğini ve yararlı gördüğünü dile getiren Bahçeli, kanun teklifi gelirse onaylayacağını şu sözler ile ifade etti; "Ormanlara zarar verecek hiçbir teşebbüse izin verilemeyecektir. Ormanları yakmak, ormanı yok etmek amacıyla işlenen suçların af kapsamına alınmayacağı da çok net bir şekilde kural altına alınmıştır. İdam cezası tartışmasının yararlı gördüğümüz, kanun teklifi gelirse destek olacağımızı beyan ve ifade ediyorum. İdam cezasının kadın cinayetleri, tecavüz ve terör suçlarının da içermesini ümit ediyorum. Üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmeye hazırız. Pınar Gültekin'e, Nurcan Karakaya ile Bedirhan Mustafa'ya ilahi hesap günü çattığında ne diyeceğiz."