İçişleri Bakanlığı, Ümit Özdağ’a Suç Duyurusunda Bulundu

İçişleri Bakanlığı, Ümit Özdağ’a Suç Duyurusunda Bulundu

İçişleri Bakanlığı, Ümit Özdağ’ın geçtiğimiz günlerde sığınmacılara yönelik açıklamalarına karşılık suç duyurusunda bulundu. Detaylar gursesgazetesi.com’da

Geçtiğimiz günlerde Ümit Özdağ’ın yaptığı İçişleri Bakanlığı yürüyüşüne ve yaptığı açıklamalara büyük tepkiler gelmişti. Özdağ tarafından yapılan açıklamalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı harekete geçerek, dilekçe hazırladı. Hazırlanan dilekçe, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderildi.

“Açıklamalar, Halkı Yabancılara Karşı Kin ve Tahrike Yönlendiriyor”

Bakanlığın gönderdiği dilekçede, Özdağ’ın yaptığı açıklamalarda basın ve ifade özgürlüğünün aşıldığı belirtilerek “Söz konusu açıklamalar, halkı yabancılara karşı kin ve tahrike yönlendirdiği, demokratik toplum gerekleriyle bağdaşmayan, kamu barışını, kamu düzenini ve kamu güvenliğini tehlikeye düşürecek mahiyette olduğu açıktır.” İfadeleri kullanıldı.

“Örtülü İstilaya Direneceğiz”

Açılan suç duyurusu sonrasında, Ümit Özdağ açıklamada bulunarak “Türk vatanını ve Türk Milleti’nin hakkını savunmakla suçlayabilir ve dahi mahkum edebilirsiniz. Buna rağmen örtülü istilaya direneceğiz. Ama siz bağımsız yargı önünde vatana ihanetten yargılanacaksınız! Türk Milleti’nin vicdanında ise çoktan mahkum oldunuz” ifadeleri kullanıldı. Açılan suç duyurusunda Ümit Özdağ hakkında savcılık tarafından resen tespit edilecek suçlardan dava açılması talep edildi.

icisleri-bakanligi-umit-ozdaga-suc-duyurusunda-bulundu2.jpg

Ümit Özdağ tarafından sürekli olarak devam eden mülteci açıklamalarına karşılık önemli kişilerden sert yanıtlar gelmişti. Mülteci sorununu çözmek için sürekli çalışmalar yaparak gündeme gelen Ümit Özdağ, diğer parti grup liderlerine söylediği sözler ile de dikkat çekiyor. Sosyal medya platformu üzerinden açıklamalarını sürdüren Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya söylediği sözler ile gündeme gelmişti. İçişleri Bakanlığı binasına yürümek isteyen Özdağ, görevliler tarafından engellenmişti. Bugün İçişleri Bakanlığı, toplumu yabancılara karşı kin ve düşmanlığa yönlendirdiği gerekçesiyle Özdağ’a suç duyurusunda bulunuldu. Göç İdaresi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı suç duyurusu dilekçeleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderildi.