İçişleri Bakanlığı Sözcüsü açıkladı: 122 bin Suriyeli kayıp! "Aradık, taradık, bulamadık"

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü açıkladı: 122 bin Suriyeli kayıp! "Aradık, taradık, bulamadık"

Bugün İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı Suriyeli sığınmacılar hakkında oldukça ilgi çekici açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Son dönemde gündeme gelen Suriyeli sığınmacı sayısı hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, bu sayıların kontrollerinin ellerinde olduğunu açıkladı. 8 - 10 milyon Suriyelinin Türkiye'de olduğu iddialarının büyük bir yalan olduğunu ifade eden Çataklı, net sayıyı da verdi. Bunun yanı sıra İçişleri Bakanı Sözcüsü İsmail Çataklı en çok dikkat çeken açıklaması ise 122 bin Suriyelinin kayıp olduğunu açıklamasıydı. "Aradık, taradık, hiçbir yerde bulamadık" açıklaması gündem haline geldi.

Bu açıklama ile birlikte güncel sayı da merak edildi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, sınır dışı edilen ve yakalanan Suriyelilerin de sayısını açıkladı. İsmail Çataklı'nın açıklaması şu şekildeydi;

“2016'dan bu yana yakalama sayısı 1 milyon 246 bin 376 oldu. Bu yıl da şu an itibarıyla yakalama sayısı 110 bin 968'e ulaştı. 35 bini sınır dışı edildi”

ARADIK, TARADIK, HİÇBİR YERDE BULAMADIK!

122 bin Suriyelinin kayıp olduğunu açıklayan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, iki yıldır Suriyelileri aradıklarını fakat hiçbir yerde bulamadıklarını ifade etti. Kayıtsız göçmenlerin Türkiye'de bulunmadığını ifade eden Çataklı, daha önce de İstanbul'a geçmek isteyen kaçaklara denk geldiğini hemen jandarmaya bildirerek önüne geçtiğini de ifade etti.

“Bizdeki 3 milyon 760 bin Suriyeli maksimum rakamdır. 8-10 milyon şehir efsanesidir. Bunun içerisinde askıya aldığımız 122 bin kişi de var. Bunları iki yıldır aradık, taradık, hiçbir yerde bulamadık, adreslerine gidip baktık, yoklar. Hiçbir kurumla temas etmediler, işlem yapamasınlar diye askıya aldık. 2016'dan bu yana 667 bin 854 kişi batıya geçiyor, tek tek kontrol ettik. Şu anda yerinde olmadığını tespit ettiğimiz de var. Suriyelinin Türkiye'de kayıtsız olma ihtimali sıfırdır.”

JANDARMAYA HABER VERDİM!

Bulgaristan'a gitmek isteyen fakat, sınırdan geçemeyince İstanbul'a geçmeye çalışan kaçaklara denk gelen İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, jandarmaya haber vererek bunun önüne geçtiğini de açıklamalarına ekledi. Açıklama şu şekildeydi;

“Geçen hafta Kırklareli'de sınırdan 20 kilometre uzakta yolda yürüyen kaçaklara rastladım. Binlerce kilometreyi aşıp buralara kadar geliyorlar. Bulgaristan'a geçememişler İstanbul'a gidiyorlar, jandarmaya haber verdim”