İçişleri Bakanlığı personel alımı yapacak! 2022 yılında 3 bin 546 kişi alınacak!

İçişleri Bakanlığı personel alımı yapacak! 2022 yılında 3 bin 546 kişi alınacak!

İçişleri Bakanlığı bu günden itibaren yıl sonuna kadar 3 bin 546 personel alımının yapılacağını resmi açıklama ile duyurdu. Alım şartları ve kimlerin başvuru yapacağı, başvuru tarihleri ve sonrasında olacak tüm bilgilerin detayları gursesgazetesi.com'da..

İçişleri Bakanlığı bu günden itibaren yıl sonuna kadar 3 bin 546 personel alımının yapılacağını resmi açıklama ile duyurdu. Alım şartları ve kimlerin başvuru yapacağı, başvuru tarihleri ve sonrasında oluşacak başvuru sonuçlarıyla ilgili tüm detayların net açıklaması geldi. İçişleri Bakanlığı'nın personel alımıyla ilgili yaptığı açıklama sonrası vatandaşların kafası karıştı diyebiliriz. Açıklanan personel alımının kısa süre içinde son bulması hakkında vatandaşların merak dolu sorularına maruz kaldı. Ülke genelinde bugün ve geçen hafta itibarıyla orta öğretim ve yüksek öğretim kademelerinde yer alan eğitim programlarında milyonlarca öğrenci karne aldı veya mezun oldu. Hafta sonu gerçekleşecek üniversite geçiş sınavı olması ve 31 Temmuz, 7,8 ve 9 Ağustos tarihlerinde KPSS Lisans sınavlarından önce bakanlığın personel alımı gerçekleştirmesi KPSS sınavından önceki yıllarda başvuru içi yeterli puanı alan öğrencilerin geçmiş yıllardaki puanları da sayılabilecek mi merak konusu oldu. 2020 yılında gerçekleştirilen KPSS Lisans ve Ön lisans sınavlarında başvuru şartı için yeterli puanı almış olan kişilerin İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu 3 bin 546 personel alımına başvuru yapma hakları var. Başvuru sayısı alımın toplam 5 katı olacağı duyuruldu. 3 bin 546 personel alımında toplam başvuru sayısı 17730 kişi olacak.

Bugün itibarıyla personel alımları başladı. İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına 3 bin 546 sözleşmeli personel almak için ilana çıkmıştı. İlana başvurular bugün başladı, 21 Haziran'da da sona erecek. Alınacak personel sayısında merkez teşkilatına alınacak kişi sayısı 243, taşra teşkilatına alınacak toplam kişi sayısı 3.300 sözleşmeli personel alınacak.

Başvuru Şartları!

İçişleri Bakanlığı'nın bugün itibarıyla açıkladığı 3 bin 546 personel alımında başvuru şartları belli oldu. Kimlerin başvuru yapacağı hakkında detaylar şöyle;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından hiçbir şekilde mahrum olmamak
  • 18 yaşını doldurmuş, 35 yaşını doldurmamış olmak
  • Askerlik ile ilgili alakası bulunmamak
  • Görevini yerine getirirken sağlık sorunu bulunmamak
  • Belirlenen KPSS türlerinden en az 60 puan almak.