İçişleri Bakanlığı açıkladı! Hastanelerde maske takmak zorunlu mu?

İçişleri Bakanlığı açıkladı! Hastanelerde maske takmak zorunlu mu?

Vakaların düşmesi ile birlikte gündeme gelen maske zorunluluğunda yeni karar! Hastanelerde maske kullanmak zorunlu mu? Detaylargursesgazetesi.com'da.

Covid-19 hastalığının etkilerinin kalmaması ile birlikte tedbir amaçlı getirilen kısıtlamaların geri kaldırılması bekleniyordu. Özellikle maske zorunluluğun ortadan kaldırılabilmesine yönelik çalışmaların yürütülüp yürütülmeyeceği merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından ara sıra yapılan açıklamalar ile birlikte de kısıtlamalar hakkında bilgi alındı. Vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında toplu taşıma ve hastaneler vardı. Peki toplu taşıma ve hastanelerde maske zorunluluğu kaldırıldı mı?

TOPLU TAŞIMADA MASKE ZORUNLULUĞU KALDIRILDI MI?

Vaka sayılarının düşmesi ile birlikte kısıtlamalar kaldırılmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların ardından, vaka sayılarının düşmesi ile maske zorunluluğu da ortadan kaldırıldı. Fakat her alanda maskelerin kaldırılması mümkün olmadı. Özellikle toplu taşıma ve hastanelerde maskelerin tedbir amacıyla kullanılması doğru görüldü. Son dönemde ise vaka sayılarının art arda bin kişinin altında görülmesi ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Toplu taşımalarda maske zorunluluğunun kalktığını duyuran Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamaları yaptı; "Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000’in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa!"

Bu açıklama ile birlikte uzun süredir beklenen toplu taşımalardaki maske zorunluluğunun kaldırıldığı öğrenildi. Nüfusun en kalabalık olduğu ve en fazla temas edilen noktalardan biri olan sağlık kuruluşlarında da maske zorunluluğu kaldırılıp kaldırılmayacağı gündeme geldi. Peki sağlık kuruluşlarında maske zorunluluğu kaldırıldı mı?

HASTANELERDE MASKE ZORUNLULUĞU KALDIRILDI MI?

Hastaneler dışında maske kullanımın tamamen kaldırıldığını dile getiren Fahrettin Koca, tedbiri elden bırakmamayı tembihledi. Uzun süredir hayatımızda olan maskelerin, zorunluluğu kalksa bile hayatımızda olması gerektiğini vurguladı. Hastanelerin haricinde kısıtlamalar her ne kadar kaldırılsa da hastalıkların yayılmasının önlenmesi ve salgının son dönemlerinde tam olarak bitene kadar tedbirli olmak önemli görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplu taşıma ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından hastaneler ile ilgili de bilgi verdi. Konu ile ilgili açıklaması şu şekildeydi;

"Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz."

Bu açıklamanın ardından maske kullanımı ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere genelge gönderildi.