İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yeni Pasaport, Sürücü Belgesi ve Mavi Kart'ı Tanıttı! Sürücü Belgesindeki Togg Detayı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yeni Pasaport, Sürücü Belgesi ve Mavi Kart'ı Tanıttı! Sürücü Belgesindeki Togg Detayı...

9 Mayıs tarihinde düzenlenen kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli pasaportun müjdesini vermişti. Yapılan açıklamalardan sonra harekete geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni pasaportun tanıtımını yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleştirilmiş olan kabine toplantısından birçok müjdeli haber çıktı. Öncelikle ev sahibi olmak isteyen ancak nakit desteğine ihtiyaç duyan vatandaşlar için 2 farklı kredi paketinin ve inşaat sahipleri için bir kredi paketinin müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonrasında da çip krizi sonucunda üretimi etkilenen ve maliyeti artan pasaportlara ilişkin bir müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklamada Türkiye’nin kendi yerli pasaportunu üreteceğini ve bunun ile ilgili tüm altyapısının bulunduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı olarak e-Mavi Kart ve e-Sürücü Belgesi ile ilgili de müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pasaport, sürücü belgesi ve mavi kart ile ilgili yapmış olduğu açıklamalardan sonra harekete geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni belgelerin tanıtımını yaptı.

Bakan Soylu’dan Yeni Belge Tanıtımı!

2020/04/13/cumhurbaskani-erdogan-suleyman-soylunun-istifasini-kabul-etti-mi-son-dakika-h1586719105-fe37952ca57.jpg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara’da yeni e-Pasaport, e-Sürücü Belgesi ve E-Mavi Kart’ın tanıtımını yaptı. Daha önce pasaport çiplerinin yurtdışından alındığına ve Türkiye ile birlikte 18 ülkenin daha bu işlemi yurtdışı kaynaklarından gerçekleştirdiğine dikkat çeken Bakan Soylu, artan çip maliyetleri sonucunda birçok Avrupa ülkesinin eski pasaportlarının kullanımına döndüğünü ifade etti. Bakan Soylu, Türkiye’nin e-Pasaport konusunda ki pilot çalışmalarını tamamladığını ve içerisinde manevi değerlerin de bulunduğu, yüksek güvenlikli yerli pasaportların üretileceğini bildirdi.

Yeni Sürücü Belgesinde Togg Ayrıntısı!

Süleyman Soylu tarafından tanıtımı yapılan e-Sürücü Belgesi’nde yerli otomobil Togg’un bulunması dikkat çekti. Sürücü belgesinde de tıpkı yerli pasaportta olduğu gibi ilk kez “Turkey” yerine “Türkiye” ifadesinin kullanıldığını belirten Bakan Soylu, yeni belgenin temassız özelliğine sahip olduğu ve yüksek güvenlik önlemleri altında geliştirildiğini bildirdi.

E-Mavi Kart Biyonik Verileri Barındıracak!

Kağıt israfının azaltılması için yeni e-Mavi Kart tasarımının yapıldığını ifade eden Bakan Soylu, bu kapsamda soydaşlarımızın uzun ömürlü, biyonik verileri içeren bir kimlik kartına sahip olacaklarını bildirdi.