Hazine Arazi Satışları Hangi Şartlarla Verilecek? Hazine Arazileri Nereden Alınacak?

Hazine Arazi Satışları Hangi Şartlarla Verilecek? Hazine Arazileri Nereden Alınacak?

Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan yeni çalışmaya göre dar gelirli vatandaşlar hazine arazileri alabilecek. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Hükümet tarafından ev ve kira fiyatlarının yüksek oranlara ulaşmasıyla birlikte vatandaşlar için yeni çalışma başlatıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamayla birlikte hazine arazileri uygun fiyatlar üzerinden satışa çıkarılacağı belirtildi. Yapılan çalışmada hazine arazileri nasıl satın alınabilecek? Hazine arazisi almak için hangi şartları yerine getirmek gerekiyor? İşte detaylar..

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için büyük zorluk çekmesi nedeniyle başlatılan çalışmayla birlikte hazine arazileri satışa çıkarılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Hazine arazilerini vatandaşın kendi için konut yapması adına uygun şartlarda satışa çıkacağız. Vatandaş tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek. İsteyen müteahhitlerle anlaşacak. Ankara’da Gölbaşı, İstanbul’da Tuzla, Çatalca, Başakşehir için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Bu açıklama sonrasında hazine arazisi satın almak isteyenlerin hangi şartlara sahip olması gerektiği araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar tarafından merak edilen şartlar gayrimenkul uzmanı Ahmet Atmaca tarafından cevaplandı.

Ev almak isteyen kişiler için hazine arazilerinin satışı Çatalca, Başakşehir ve Tuzla’da bulunacak. Bu bölgede ev fiyatlarının 3 milyon TL ile 7 milyon TL arasında değiştiğini belirten gayrimenkul uzmanı hazine arazisine vatandaşların ev yapması halinde evin fiyatının çok uyguna gelebileceğini belirtti. Ev yapımı maliyetini 500 ile 1000 metrekare arazi arası içinde 100 metrekarelik bir ev için 700 bin TL olarak belirten uzman, KDV’nin düşürülmesiyle birlikte fiyatın daha da uyguna gelebileceğini belirtti. Gayrimenkul uzmanı, yapılan çalışmayla birlikte hem dar gelirli vatandaşların konut probleminin ortadan kalkacağını hem de piyasadaki fiyatların sabit kalabileceğini belirtti. Yapılan çalışmayla birlikte dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olabilmek için hazine arazilerinin satışa çıkmasını beklemekte.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan çalışmanın Ağustos ayında başlaması öngörülüyor. Konut piyasasındaki fiyatlarında çalışmadan olumlu şekilde etkileneceği bekleniyor. İlerleyen zamanlarda bölgede yapılacak hazine arazi satışları hakkında daha detaylı bilgiye vatandaşlar ulaşabilecek. Konut fiyatlarındaki problemi çözmek için diğer bölgelerde de çalışmanın yapılması bekleniyor.