Hande Karacasu Kimdir? Hande Karacasu Neden Gündem Oldu?

Hande Karacasu Kimdir? Hande Karacasu Neden Gündem Oldu?

Sessiz İstila filmi ile kendinden söz ettiren Hande Karacasu kimdir? İşte detaylar...

Sosyal medyada bir anda gündem haline gelen Hande Karacasu yayınladığı kısa filmi bir anda en çok konuşulanlar arasına girdi. Sessiz İstila adındaki kısa filmin yapımcısı olan Hande Karacasu, dün sosyal medyada kısa filmin yayınlanması ile birlikte Emniyet tarafından yapılan açıklama sonrasında gözaltına alındığı açıklandı. Peki Hande Karacasu neden gözaltına alındı? Hande Karacasu kimdir?

Hande Karacasu Neden Gözaltına Alındı?

Bir gün önce yayınlanan 'Sessiz İstila' adındaki kısa film sonrasında özellikle Twitter'dan pek çok paylaşımda bulunuldu. Pek çok kullanıcı tarafından kısa süre içerisinde izlenen film hakkında pek çok iddialar da gündeme gelindi. Filmde sığınmacıların ülkeyi "işgal ettiği" için ailesine sitem eden bir doktor genci anlatması ve Hande Karacasu tarafından sığınmacılara karşı bir tutum sergilemesi gündeme bomba gibi düştü.

Bunun üzerine sosyal medya ikiye ayrıldı. Kimi kullanıcılar Hande Karacasu'nun anlatımını haklı bulurken, kimileri de bu konuda Hande Karacasu'yu haksız buldu. Yetkililerden de bir açıklama gelip gelmeyeceği merak edilirken Emniyet Müdürlüğü tarafından bir açıklama geldi. Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama şu şekildeydi;

"Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla, internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında YouTube isimli video paylaşım platformu üzerinde "SESSİZ İSTİLA" başlıklı kısa filmin yayınlandığı görülmüştür. Bahse konu video içeriğinde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınlayan H.K. isimli şahıs Sakarya'da, Ayrıca Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan Militer Dektrin@militerdoktrin1 isimli/rumuzlu hesabın yöneticisi olduğu değerlendirilen H.D. isimli şahıs ise İstanbul'da yakalanarak adli işlemlere başlanılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulu."

Bu açıklamadan sonra Hande Karacasu gözaltına alındı, bugün ise yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldığı açıklandı. Peki Hande Karacasu kimdir?

Hande Karacasu Kimdir?

Sessiz İstila filmi ile kendinden söz ettiren Hande Karacasu, gazeteci, spiker ve siyasal iletişimcidir. Filmdeki konuşması ve Twitter'daki paylaşımları ile bilenen Karacasu hakkında bu bilgiler dışında pek fazla bilgi olmadığı da anlaşıldı.