Haksız Fiyat Artışları "Şikayet Formu" Kullanılarak Vatandaşlar Tarafından Bildirilebilecek

Haksız Fiyat Artışları "Şikayet Formu" Kullanılarak Vatandaşlar Tarafından Bildirilebilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, haksız fiyat artışına karşı yeni bir sistem oluşturduğunu bildirdi. Yapılan sistemle birlikte vatandaşlar şikayet formu ile birlikte haksız fiyat artışı yaşandığında firma şikayet edilebilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, haksız fiyat artışına karşı yeni bir sistem oluşturduğunu bildirdi. Geliştirilen sistem sayesinde haksız yere yapılan fiyat artışları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden şikayet edilebilecek. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da..

Haksız fiyat artışına karşı alınan önlemlerden biri olarak görülen sistem, tüm vatandaşlar tarafından kullanılabilecek. Vatandaşlar şikayetlerini Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden gerekli yerlere ulaştırabilecek. Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklamayla birlikte bugünden itibaren sistem açılarak vatandaşların kullanımına açılacak.

Vatandaşlar bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan "Enflasyonla Mücadele Timi Şikayet Formu” kısmına giriş yaparak şikayetlerini iletebilecekler. Yapılan şikayetler değerlendirmeye alınarak ilgili birimler tarafından gerekli işlemler başlatılacak. Enflasyonla Mücadele Timi olan Vergi Denetim Kurulu’nda çalışmakta olan müfettişler tarafından şikayetler takip edilecek. Diğer taraftan Gelir İdaresinde görev yapmakta olan denetleyiciler şikayetleri değerlendirerek ilgili işlemlerin yapılması için harekete geçecek.

haksiz-fiyat-artislari-sikayet-formu-kullanilarak-vatandaslar-tarafindan-bildirilebilecek2.jpg

Geçtiğimiz aylarda Rekabet Kurumu tarafından zincir marketlerin ortak fiyatlandırma yaptığı gerekçesi nedeniyle birçok zincir markete karşı soruşturma başlatılmıştı. Başlatılan soruşturmalar ve denetlemelerle birlikte haksız fiyat artışında bulunan marketlere para cezasının yansıtılacağı belirtilmişti. Son zamanlarda artan hayat pahalılığı ile birlikte bunu fırsat bilen firmalar etiketlere haksız şekilde artış yansıtmaya başlamıştı. Bu nedenle haksız fiyat artışı yapıldığı görülen firmalara büyük para cezaları uygulanarak fiyatların artışı engellenmeye çalışılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni getirilen sistem sayesinde vatandaşlar uğraşmadan şikayetlerini internet üzerinden dile getirebilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, denetimlerin daha da artırılacağını belirtti. Yapılan açıklamayla birlikte yeni sistemin geliştirildiği de söylenmişti. Beklenen sistem sonunda vatandaşlarla buluştu. Bundan böyle vatandaşlar haksız fiyat artışına şahit olduklarında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde bulunan "Enflasyonla Mücadele Timi Şikayet Formu" kısmını doldurarak şikayetlerini bildirebilecekler.