Gurbetçilere Büyük Şok! Almanya'da Yaşayıp Türkiye'de Mal Varlığı Olanlar Vergi Ödeyecek!

Gurbetçilere Büyük Şok! Almanya'da Yaşayıp Türkiye'de Mal Varlığı Olanlar Vergi Ödeyecek!

Almanya'da yaşayan pek çok vatandaş, Türkiye'den ev, araba gibi mal varlığı satın almaktaydı. Fakat gurbetçilere büyük bir şok geldi! Almanya'nın aldığı karara göre bu vatandaşların vergi ödeyeceği iddia edildi.

Almanya'da yaşayan pek çok gurbetçi, oradaki kazançları ile Türkiye'den bazı mal varlığına sahip olabilmekteydi. Türkiye'de yapılan pek çok sokak röportajında da gurbetçi vatandaşların bu söylemleri ilgi çekiyordu. Almanya'da oldukça yüksek yaşam standardına sahip olduklarını da sık sık sokak röportajlarında dile getiren gurbetçilerin pek çoğu Türkiye'den de ev ve araba gibi mal varlıkları edinebildiklerini söylemişlerdi. Bu söylemleri ile oldukça ses getiren röportajların ortaya çıkması ile birlikte Türkiye'de yaşayan vatandaşlar ile Almanya'da yaşayan vatandaşlar arasında da gerilim dolu dakikalar yaşandığı görülmüştü. Fakat çıkacak olan yeni yasa ile birlikte bu kişilerin Almanya'da vergi ödeyecekleri iddia edildi. Peki Türkiye'de mal sahibi olan gurbetçiler Almanya'da vergi ödeyecek mi?

Son dönemlerde daha da popüler hale gelen sokak röportajları, pek çok sosyal medya hesaplarında paylaşılmaya başlandı. Bu röportajların pek çoğunda konuşan gurbetçiler ile Türkiye'de yaşayan vatandaşların arasında gerilim yaşandı. Genel olarak sokak röportajlarında Türkiye'yi çok sevdiklerini ve buradaki ekonominin oldukça iyi olduğunu dile getiren gurbetçiler ile Türkiye'de yaşayan vatandaşlar arasında gergin dakikalar yaşandı.

Türkiye'nin ekonomisinden memnun olmayan ve geçinemediklerini dile getiren Türkiye'de yaşayan vatandaşlara, gurbetçi vatandaşların cevap olarak "Türkiye çok iyi, gelmek isteriz fakat kurulu düzenimiz var." gibi söylemleri zaman zaman sosyal medyada gündem olmuştu. Kimi vatandaşlar bu söylemlere katılırken kimi gurbetçi vatandaşlar da Almanya'nın oldukça iyi bir yaşam standardına sahip olduğunu dile getirdi.

Bu söylemlerin ardından Türk vatandaşlarının pek çoğu da Türkiye'de yaşamadıkları için gurbetçi vatandaşların bu açıklamalarına tepki gösterdiler. Tartışmanın bir diğer konusu da oradaki döviz cinsinden kazançları ile Türkiye'den ev alabilen gurbetçi vatandaşlar olmuştu. Bu tartışmalar sürüp giderken, Almanya'nın yeni bir vergi kararı aldığı iddia edildi.

Gurbetçiler Vergi Ödeyecek

Almanya'da yaşayan fakat Türkiye'den mal varlığına sahip olan vatandaşların, Alman hükümetine vergi ödeyeceği iddia edildi. Bu iddiaların ardından sosyal medya hesapları ikiye bölündü. Kimi vatandaşlar bu kararın oldukça doğru olduğunu iddia ederken, kimi vatandaşlar da yersiz bir karar olduğunu ve ödenmesinin zorunlu tutulmaması gerektiğini dile getirdi.