Gözler 3600 Ek Gösterge Toplantısında! Toplantı Ne Zaman Yapılacak?

Gözler 3600 Ek Gösterge Toplantısında! Toplantı Ne Zaman Yapılacak?

Milyonlarca memurun beklediği 3600 ek gösterge toplantısı ne zaman yapılacak? Toplantıda alınan kararla birlikte memur maaş ve ikramiyeleri artacak mı?

Memur ve kamu personellerinin sürekli olarak beklediği 3600 ek gösterge için üçüncü toplantının yapılması bekleniyor. Toplantıda Hükümet ve Memur- Sen tarafları yeni kararı sonuca bağlamak için görüşecek. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Memur ve devlet personelleri tarafından beklenen 3600 ek gösterge için üçüncü toplantı yarın yapılacak. Toplantıda 3600 ek gösterge ile birlikte 3 farklı ödeme türü doğrudan etkilenmiş olacak. Bu 3 farklı ödeme türünde memur maaşları, emekli aylıkları ve emekli olurken alınan ikramiyelerde artmış olacak. Memur ve emekliler tarafından beklenen yeni kararla birlikte maaşlar artacak.

3600 Ek Gösterge Komisyonu Ne Zaman Toplanacak?

Hükümet ile Mmur-Sen’in taraf olduğu toplantı 10 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek. 3600 Ek Gösterge Komisyonu üçüncü toplantısıyla birlikte yeni kararların alınması da bekleniyor. Toplantının ardından taslak teklif haline getirilerek TBMM’ye sevk edilecek. Ek göstergenin yükselmesiyle birlikte üç farklı ödeme türü doğrudan etkilenecek. Yükselmesi beklenen gösterge, memur maaşları, emekli aylıkları ve ikramiyelere yansıyacak. Hemşire, öğretmen, polis ve din görevlilerinin yanında diğer kamu görevlileri de toplantı konusunda yer alacak. Toplantıyla birlikte bu gruptaki kamu görevlilerinin ek gösterge konusu netleşmiş olacak.

gozler-3600-ek-gosterge-toplantisinda2.jpg

3600 ek göstergenin yükselmesiyle birlikte doktorlarında maaşları dikkate alınarak emeklilikten sonraki maaş kayıpları telafi edilerek emekli aylıkları da iyileştirilmiş olacak. Düzenlemeye ilişkin olarak 12 mutfak çalışması yapıldı. Emekli aylığı, memur maaşı ve ikramiyeler için hesaplama kalemi olan 3600 ek gösterge uygulaması hizmet sınıfı, kadro ve dereceye göre değişiklik göstermekte. Yapılan çalışmada hemşire, polis, öğretmen ve din görevlilerin yanında ek göstergesi 2200’den düşük olanlar ve göstergesi olmayanlar da ele alındı. Hükümet ek gösterge ile ilgili teklifini bugün taraflarla paylaşacak. Dört hizmet kolunun esas alınmasıyla birlikte il müdürleri, kamu avukatları ve il müftüleri içinde düzenlemeye gidilmesi bekleniyor.