Gizemli Hepatit Nedir? Gizemli Hepatit Belirtileri, Nasıl Bulaşır?

Gizemli Hepatit Nedir? Gizemli Hepatit Belirtileri, Nasıl Bulaşır?

Avrupa'da ve dünya genelinde bir anda ortaya çıkan gizemli hepatit hastalığı hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Gizemli Hepatit Nedir? Gizemli Hepatit Belirtileri, Nasıl Bulaşır?

Avrupa'da ve dünya genelinde bir anda ortaya çıkan gizemli hepatit hastalığı hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Dünyayı etraflıca saran hastalık olan korona virüsün ardından dünya ülkelerinde farklı virüsler çıkmaya devam ediyor. Vatandaşların merakla takip ettiği ve ilk ölüm bildirgelerinin geldiği gizemli hepatit hastalığı son saatlerde en fazla aratılan konular arasında kendine yer edindi. Peki gizemli hepatit nedir? Gizemli hepatit nasıl bulaşıyor? Gizemli hepatit belirtileri ve daha fazla detaylar ise Gürses Gazetesi'nde yer alıyor.

DSÖ AÇIKLADI, HIZLICA AVRUPA ÜLKELERİNE YAYILIYOR

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklama ile birlikte, İngiltere'de ortaya çıkan ve 16 ülkede görülen gizemli hepatite dair ilk ölümler ve vakalar gelmeye devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'den ilk açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada ise çocukların düzenli hijyen kurallarına uyum sağlaması gerektiği paylaşıldı.

"Kusma, ishal ve karın ağrısı gibi mide ve bağırsakla alakalı belirtileri olan her çocuğun basit hijyen kurallarını uygulaması ve düzenli olarak el yıkaması oldukça önemlidir"

Çocuklar için aşağıda yer alan belirtilerin tespit edilmesi gerekiyor. Bu belirtileri olan çocukların dikkatle hijyen kurallarına özen göstermesi ve hastaneye gitmesi gerekmektedir.

GİZEMLİ HEPATİT NEDİR?

16 ülkede görülen gizemli hepatit, A, B, C, D ve E alt türlerinin hiçbiriyle uyuşmaması nedeniyle gizemli olarak tanımlanıyor. Tehlikeli virüsler grubunda yer alan ve karaciğer iltihabı olarak da biliniyor.

GİZEMLİ HEPATİT BELİRTİLERİ

  • Sürekli olağandışı yorgun hissetmek,
  • İştah kaybı,
  • Karın ağrısı,
  • Gözlerin veya cildin beyaz kısmının sararması (sarılık),
  • Koyu idrar,
  • Soluk, gri renkli dışkı (kaka),
  • Kaşınan cilt,
  • Kas ve eklem ağrıları,
  • Yüksek ateş.

GİZEMLİ HEPATİT NASIL BULAŞIYOR?

16 ülkede görülen fakat henüz Türkiye'de ilk vaka bildirilmeyen gizemli hepatit hastalığı DSÖ tarafından büyük bir titizlikle incelenmeye devam ediyor. Dünya ülkelerinin yeni bir salgınla karşı karşıya kalması beklenirken hastalığa dair ilk vakalar ise Avrupa ülkelerinden gelmeye devam ediyor.

Gizemli hepatit hastalığına dair belirtiler ülkelerden gelmeye başladı. Nasıl bulaştığına dair detaylar henüz bulunamazken detaylar geldikçe Gürses Gazetesi adresinde yer almaya devam edecek.