Galip Öztürk Yakalandı! Yıllardır Gürcistan'da Bulunan İş Adamı Gözaltına Alındı!

Galip Öztürk Yakalandı! Yıllardır Gürcistan'da Bulunan İş Adamı Gözaltına Alındı!

Çeşitli yasa dışı suçlardan dolayı bir gecede apar topar Gürcistan'a firar eden iş adamı Galip Öztürk yakalandı. Özel Hareket Polisleri tarafından kaldığı otele ansızın operasyon düzenlenmesi ardından gözaltına alındı. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Gürcistan'a Firar Eden İş Adamı Yakalandı!

Çeşitli yasa dışı suçlardan dolayı bir gecede apar topar Gürcistan'a firar eden iş adamı Galip Öztürk yakalandı. Özel Hareket Polisleri tarafından kaldığı otele ansızın operasyon düzenlenmesi ardından gözaltına alındı. 2018 yılında yasa dışı örgüt kurma çeşitli faaliyetlerde bulunması sebebiyle aralarında husumet bulunan Kuvvet Köseoğlu faili cinayetinin yargıtay tarafından gerekli araştırma ve incelemeler ardından oklar Galip Öztürk'ün üzerine çevrildi. Yargıtay'ın titiz yürüttüğü incelemeler sonrasında hedef haline gelen Galip Öztürk bir anda 2018 yılında Yargıtay'ın karar vermesi haberini önceden kendisine duyurulmasının ardından Gürcistan'a firar etti.

Yaklaşık dört yıldan beri ailesiyle beraber Gürcistan'da inşa ettiği ve sahibi olduğu otellerde aynı zamanda villada ikamet etmeye başladı. Türkiye'de sahibi olduğu 'Metro' şirketlerini yönetiminin yakın çevresine devrettiği bilinmektedir. Galip Öztürk'ün hakkında 2018 yılında Yargıtay tarafından yapılan araştırma ve incelemelerin ardından faili meçhul cinayetin açıklığa kavuşmasıyla cezasına karar verildi. Fakat ceza mahkeme salonunda kendisine açıklanmadan çoktan haberi almış Gürcistan'a kaçmıştı. Türkiye'de işlerini yürütmeye devam etti. Sahibi olduğu firmaların kontrolü her zaman elinde olsa da kararları kendisi yararına verilmediği iddiaları da ortaya çıktı. Öncelikli hedefleri yıllardır emek verdiği ve nasıl bir anda buralara geldiği bilinmeyen 'Metro' şirketinin yönetilmesi Türkiye'den kaçtıktan sonra ismi açıklanmayan çeşitli suç örgütü liderlerinin hakimiyetine geçtiği tahmin ediliyor. İddiaların gün yüzüne çıkması gözaltı süreci sonrası resmi kurumların kamuoyunu bilgilendirmesi ardından öğrenilecek.

Galip Öztürk Kimdir?

galipp.jpg

Galip Öztürk 19 Nisan 1965 yılında Samsun'a bağlı Ayvacık ilinde dünyaya geldi. İlköğretimini tamamlamasının ardından henüz daha 13 yaşında büyük işler peşinde İstanbul'a gitti. Şehir terminallerinde çaycılık ve otobüs bileti kesme işlemleriyle bu işe küçük yaşlarda başlayarak ilerleyen yıllarda Türkiye'nin en büyük otobüs firması sahibi olacağını çevresindeki insanlar söyledi. Bu gelişmelerin temelinde 'Star Turizm' firmasını kurarak başlamasıyla dikkatleri üzerine çekti. Öztürk'ün hayatı 1989 yılında karşılaştığı kendisine sermaye sağlayacak olan yasadışı işler yürüten Hurşit Yabaş ile tanışmasıyla değişti. İlerleyen yıllarda tüm serveti üzerine almasıyla 1992 yılında 'Metro Turizm' şirketini Samsun'da faaliyete geçirdi. Cezaevi yıllarıyla tanışması ve Yargıtay'ın hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezasının ardından 2018 yılında beri Gürcistan'da yaşamını sürdürmeye devam etti. Özel Hareket Polislerinin operasyonunda gözaltına alınarak Türkiye'ye getirilmek üzere yola çıktı.

Detaylar birazdan...