FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman?

Haziran ayı içerisinde düzenlenecek olan FED toplantısı için tüm Dünya'dan vatandaşlar araştırmalarını yapmaya başladı. Özellikle FED toplantısının ne zaman yapılacağı ve toplantının faiz kararının ne olacağı merak konusu oldu. Detaylar haberin devamında.

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından her ay periyodik olarak düzenlenen toplantıda bu ay alınacak olan faiz kararı merak konusu oldu. Geçtiğimiz ay düzenlenen toplantıda uzmanların beklentisi gerçekleşmiş ve FED 50 baz puanlık faiz artırım kararı vermişti. FED Başkanı Jerome Powell'in yapmış olduğu son açıklamalarda ise küresel enflasyon düşene kadar faiz artırımlarının devam edeceği bildirilmişti. Amerikan Merkez Bankası FED tarafından yapılan son artırım olan 50 baz puanlık faiz artırımının ardından küresel ekonomide dalgalanmalar meydana gelmiş, ülkemizde ise pek çok ürün ve hizmette fiyat artışları yaşanmıştı.

Jerome Powell'den Açıklama

Son olarak The Wall Street Journal'a konuşan Jerome Powell, enflasyon tehlikesini minimum seviyeye çekebilecek kararlılıkta olduklarını belirtti. Powell'ın konuşmasının ardından dünya gündemi bir anda FED'in faiz kararı toplantısına döndü. Powell, açıklamasında faiz kararlarının enflasyon bitene ya da büyük ölçüde düşene kadar devam edeceğini açıklamış ve ikna edici unsurlar tespit edilememesi durumunda FED'in daha agresif hareket edeceğini belirtti. Kendisine bir önceki ay düzenlenen FED toplantısında uygulanan 50 baz puanlık faiz artırımının sorulmasının üzerine Jerome Powell, faiz artırım fikrinin mantıklı olduğunu belirtti ve artırımın geniş destek bulduğunu belirtti. Rusya ile Ukrayna arasında devam eden işgal krizine ve Çin'den art arda gelen karantina haberlerine de değinen Powell'in açıklaması şu şekilde;

"FED, enflasyon düşene kadar faiz oranlarını daha kısıtlayıcı seviyelere yükseltmekten çekinmeyecek. ’Finansal koşullar uygun, enflasyonun düştüğünü görüyoruz’ diyebileceğimiz bir noktada olduğumuzu hissedene kadar gideceğiz."

Bu açıklamanın sosyal medya platformlarında ve bazı haber sitelerinde yer almasının üzerine vatandaşlar FED faiz kararı toplantısının ne zaman düzenleneceğini araştırmaya başladı. Peki; FED faiz kararı toplantısı ne zaman 2022?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED'in faiz kararlarına ilişkin düzenleyeceği toplantı merakla beklenirken bazı kaynaklar toplantının Mayıs ayı tamamlanmadan düzenleneceğini paylaştı. Ancak toplantı sanılanın aksine Mayıs ayı içerisinde düzenlenmeyecek. Tüm dünyanın merakla ve heyecanla beklediği faiz kararı toplantısının bir sonraki ayağının düzenleneceği tarih için Haziran ayı işaret ediliyor. Herhangi bir aksilik ya da olağanüstü durum yaşanmaması durumunda toplantı 14 ve 15 Haziran tarihlerinde düzenlenecek.