EYT Mağdurlarına Yeni Çözüm Önerisi! EYT Mağdurları Hakkında Son Gelişmeler!

EYT Mağdurlarına Yeni Çözüm Önerisi! EYT Mağdurları Hakkında Son Gelişmeler!

Yıllardır çözülemeyen Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) problemine yeni çözüm geldi. EYT mağdurlarının yıpranma payı oranı arttı. Mecliste yeni önergeler geldi mi? EYT sorunu nasıl çözülecek? Detaylar gursesgazetesi.com'da...

EYT Mağdurlarına Yeni Çözüm Önerisi! EYT Mağdurları Hakkında Son Gelişmeler!

Yıllardır çözülemeyen Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) problemine yeni çözüm geldi. EYT mağdurlarının yıpranma payı oranı arttı mı? Mecliste yeni önergeler geldi mi? EYT sorunu nasıl çözülecek?

Türkiye'de 1999 yılında beri emekçilerin en büyük problemlerinden biri emeklilik sorunudur. EYT problemi başlangıcında total kişi yaklaşık 12 milyon civarından şuan da 5 milyon kişiye düştü. 5 Milyon emekçinin emeklilik hakkı günden güne geçmektedir. Yıpranma oranları artmakta ve yaşları vesilesiyle emekli olma hakkı ellerinden gitmektedir. 23 yıldır çözülemeyen bu problem aslında çözüm noktaları bulunmaktadır. Ama yüksek meblağlara tekabül eden bütçe derinliği sebebiyle Türkiye'nin içinde boğuştuğu ekonomik krizin üstüne eklenirse altından kalkılamayacak sorunlar doğuracaktır. Olması muhtemel bu sorun karşısında bütçeyi tazeleyecek, giderlerin yerini dolduracak para akışı ve geliri sağlıklı bir şekilde sağlanamadığından dolayı yıllardır EYT mağdurlarının sorunu çözülemez hale geldi. Peki EYT mağdurlarının son durumu nedir?

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkan vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun mecliste partisi adına söz almasının ardından yaptığı açıklamalarda hükümet olarak 5 temel sorunu bir an önce çözmeye odaklandıklarını belirtti. Akbaşoğlu'nun konuşmasını gerçekleştirdiği tarihten bu yana halen faaliyete geçmiş sorunun çözmeye yönelik bir çalışma olmaması verilen sözlerin ne çözüm odaklı projelerin havada kalması mağdurların sıkıntısını giderek arttırmaktadır.

EYT Sorununda Olabilmesi Mutlak Çözüm Noktaları!

Başta hükümet olmak üzere mecliste yer alan diğer siyasi partilerin önerilerinin başında gelen ilk çözüm noktası şu, Genel kapsamın tespiti ardından yaşa takılan emekçilerin verilerine ulaşmak. Genel kapsam hakkında, 1999 yılından önce sigorta girişi bulunan kişilere öncelik, erkeklerde 25 ve kadınlarda 20 yıl sigortalı iş de çalışma süresi verileri elde edilip bu şartları yerine getirenlere öncelik çözüm noktalarının birinci maddesini oluşturmaktadır. Yeni emeklilik şartları belirlenerek, oluşturulacak yeni şartları yerine getiren mağdurlara hakkı olan emekliliğe sahip olma çözümleri konuşulmaktadır.

EYT mağdurlarına dair bütün gelişmeler birazdan...