EYT Mağdurları Hakkında Son Gelişmeler! Sürpriz Açıklamalar Geldi!

EYT Mağdurları Hakkında Son Gelişmeler! Sürpriz Açıklamalar Geldi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında Çalışma ve Sosyal Bakanlığı son dakika gelişmelerini basın ile beraber açıkladı. EYT Mağdurlarının sorunlarının nasıl giderileceğine dair çözüm noktalarını kamuoyu ile paylaştı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

EYT Yasası Çıkarsa Emeklilik Ne Zaman Gelecek!

Ülkemizde yıllardır çözüme kavuşamayan Emeklilikte Yaşa Takılanların sorununa ilişkin bakan ve meclis üyeleri tarafından yeni çözüm önerileri geldi. Türkiye'de yaklaşık sayısı 5 milyona aşkın kişinin 1999 yılından beri emeklilik sorununa çözüm bekleyen insanların var olduğu aşikar durumdur. Emeklilik yaşı gelmesine rağmen yaşa takılan insanların yıpranma payları da emekli olacakları zaman alacakları prim miktarı da artabilecek. Emekli olmayı bekleyen insanların sayısı git gide artış göstermektedir. Türkiye'de gelirin kısıtlı olması sebebiyle geçmiş yıllarda yapılan yanlış politikalar sebebiyle emeklilik yaşının Dünya genelinin baya bir altında olması şuan da yıllardır çözülemeyen EYT sorununu ortaya çıkardı. Dünya genelinde ortalama 50-55 yaş arasında emekli olma yasası varken, Türkiye'de bu yaş oranı ortalama 40-45 aralığında olmuştur. Bundan dolayı yıllar geçtikçe erken yaşta emekli olan insan sayıları devletin kasasına yük oluşturduğu vesilesiyle hükümet göreve geldiği ilk yıllarda emeklilik yasası çıkartarak yıllar geçtikçe yaş oranını arttırmıştı. Türkiye'nin yıllardır ekonomik sorun ile baş başa kalması ve bu soruna çözüm üretememesiyle beraber artan emekli sayılarının bütçeye yük olduğu gerekçesiyle EYT sorunu çözüme kavuşamadı. Mevcut Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının mağdur insanların bir an önce problemlerinin giderilmesi için çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Resmi açıklamada, EYT sorunu ile ilgili konular gündemimizde, çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye'nin çalışanlarının her problemi ve her sosyal sorunu bizim çözmemiz gereken sorundur. Bu sorunların üstesinden bir an önce gelmeliyiz. Bunların çözümü bizim görevimizdir ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde son günlerde dilekçe ve yönergelerde bahse edilen en fazla konu EYT sorunudur. AK Parti Grup Başkan vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu mecliste partisi adına gerçekleştirdiği konuşmada 5 temel problemin bir an önce çözüme kavuşması için çalışmalar yürüttüklerinden bahsetti. Çözüm noktalarının en başında gelen ana madde, 1999 yılından önce sigorta girişi bulunan kişilere öncelik, erkeklerde 25 ve kadınlarda 20 yıl sigortalı iş de çalışma süresi verileri elde edilip bu şartları yerine getirenlere öncelik verileceği aktarıldı.