Ev fiyatları düşecek mi? Hazine bakanı sektör temsilcileri ile bir araya geldi! Toplantıdan ne karar çıktı?

Ev fiyatları düşecek mi? Hazine bakanı sektör temsilcileri ile bir araya geldi! Toplantıdan ne karar çıktı?

Türkiye'de artan konut fiyatları sonrasında vatandaşlar ev almakta güçlük çekiyor. Ev fiyatları düşecek mi? Hazine bakanı sektör temsilcileri ile bir araya geldi! Toplantıdan ne karar çıktı?

Türkiye'de artan konut fiyatları sonrasında vatandaşlar ev almakta güçlük çekiyor. 2022 yılı itibari ile Türkiye'de artan enflasyon ve hayat pahalılığı sonrasında daire fiyatları ciddi derecede artmıştı. Özellikle artan dolar fiyatları sonrasında vatandaşlar zor günler geçirirken artık orta ve dar gelirli ailelerin ev alması neredeyse hayal oldu.

Geçtiğimiz haftalarda destek paketi yayınlanan krediler sonrasında ise ev fiyatları daha da yukarı çıktı. Ev fiyatlarına sosyal medyadan tepkiler gelmeye devam ederken Türkiye'de Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Yapılan toplantı sonrasında ise ne kararlar çıktı, neler konuşuldu merak ediliyordu. Toplantı sonrasında ise Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu başkanı Altan Elmas, açıklamalarda bulundu.

EV FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Bakan Nebati ve ekibi ile sektörün son durumunu istişare ettiklerini belirterek, "Konu çok boyutlu olduğu için arsa sahipliğinden yapı malzemesine, finansmandan ve vergisel boyuta kadar tüm alanlarla ilgili düzenlemeler gündeme geldi." dedi.

Şu anda inşaat malzemelerindeki artışa ve arsa maliyetinin yüksekliğine ilişkin çözümlerin konuşulduğunu dile getiren Kalyoncu, "İlan sitelerinde aracıların fiyatı kısa sürede arttığı tespit edilmiş. Bunlarla ilgili bakanlığın gerçekten çok ciddi bir tavır aldığını gördük. Bu da sevindirici. Çünkü üreten firmalar burada eleştirilere maruz kalıyor. Fakat onların kontrolü dışındaki bu listeleme alanlarındaki fiyat değişikliklerinden tabii ki onları sorumlu tutmak doğru olmaz." diye konuştu.

Elmas, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine dair bir soru üzerine, "Fiyatlar düşmez arkadaşlar. Bizim derdimiz fiyatları düşürmekten ziyade daha fazla artışı engellemek, bir stabilite sağlamak. Devlet de özellikle konut sahibi olmayanların konuta erişimine sağlama anlamında bir kredi mekanizması ortaya koydu. Biz de bunu önemsiyoruz. Dolayısıyla biz de üzerimize düşen desteği her anlamda vermeye hazırız." açıklamasında bulundu.

Sektör kaynakları ile birlikte Nurettin Nebati'nin de yer aldığı toplantının sona ermesinin ardından ise ilerleyen günlerde birkaç açıklama gelmesi bekleniyor. Bu süreçte ise ev alanların ev alış fiyatını düşükten göstermesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.