Ev almak isteyenlere müjde! SGK faizsiz konut kredisini duyurdu

Ev almak isteyenlere müjde! SGK faizsiz konut kredisini duyurdu

Konut fiyatları günden güne artarken SGK, vatandaşlar için müjdeli haberi verdi. SGK tarafından yapılan duyuruda vatandaşlar için sıfır faizli kredi desteği açıklandı. Detaylar ve satır başları gursesgazetesi.com'da...

Son dönemlerde artış gösteren enflasyon nedeniyle pek çok ürün, mal ve hizmete gelen zamlardan konut fiyatları da büyük ölçüde etkilendi. Kira fiyatlarına ev sahipleri tarafından yapılan zamların yanı sıra satılık konut fiyatları da son yılların en yüksek seviyelerine ulaştı. Kredisiz ev sahibi olmanın adeta hayal olması nedeniyle vatandaşlar ise konut kredilerini araştırmaya başladı. Vatandaşlar için pek çok devlet bankası ve özel banka tarafından konut kredisi imkanları sunulsa da; yüksek faiz oranları, kredi çıkma olasılığının düşüklüğü gibi sebepler nedeniyle vatandaşlar konut kredilerini de rahatlıkla alamaz oldu. Dönem dönem, başta devlet bankaları olan Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası ve diğer bazı özel bankalar tarafından düşük faizli ya da sıfır faizli konut kredileri duyurulsa da vatandaşlar sınırlı sürelerde sunulan bu kampanyaları yakalayamıyor ve ev sahibi olma hayalinden bir kez daha uzaklaşıyordu. Ancak vatandaşların bir kesimini sevindiren haber bugün geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yaptığı açıklama ile müjdeyi verdi. Detaylar ve satır başları ise haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

SGK Faizsiz Konut Kredisi Detayları

Ziraat Bankası ve SGK işbirliği ile yapılan çalışmada vatandaşlara sıfır faizli konut kredisi verilmesi sağlanmaya çalışıldı. Vatandaşların bir kısmının faydalanabildiği sıfır faizli konut kredisi kapsamında Haziran 2022 itibarıyla 240 bin TL'den fazla faizsiz konut kredisi verileceği duyuruldu. Faiz işlemesi olmayacak olan kredi kampanyası kapsamında Vatandaşlar aylık gelirlerinin dörtte biri tutarında ödeme yapacaklar.

Kimler Faizsiz Konut Kredisi Alabilir? SGK Sıfır Faizli Konut Kredisi Alacak Kişiler Kim?

SGK tarafından duyurulan bu kredi desteğinden herkes faydalanamayacak. Faydalanabilecek kişiler; savaş ya da malülen emekli maaşı alan vatandaşlar, 15 Temmuz gazileri, yetim ve dullar faydalanabilecek.

Sıfır Faizli Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

SGK'nın kredi destek paketini açıklamasının ardından çok sayıda vatandaş başvuruların nereye, nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Gerekli şartları ve koşulları sağlayan vatandaşlar e- devlet üzerinden "Konut Kredisine Uygunluk İçin Ücretsiz Belge ve TOKİ Kampanyası" kredi paketi için başvuru yapabilecek.

Başvuruların son tarihleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.