Eskişehir'de Anadolu Fest iptal mi edildi? Anadolu Fest neden iptal edildi?

Eskişehir'de Anadolu Fest iptal mi edildi? Anadolu Fest neden iptal edildi?

Bugün gündeme düşen gelişmeler sonrasında Anadolu Fest'in iptal edildiği bilgisine ulaşıldı. Eskişehir'de Anadolu Fest iptal mi edildi? Anadolu Fest neden iptal edildi?

Bugün gündeme düşen gelişmeler sonrasında Anadolu Fest'in iptal edildiği konuşuluyor. Gelen haberler sonrasında gençlerin katılacağı Anadolu Fest ile ilgili gündeme bomba gibi gelişmeler düştü. Yaşanan gelişmeler sonrasında ise gençlerin tepkileri devam ediyor. Merakla beklenen ve 12 - 15 Mayıs tarihlerinde yapılması kesinleşen Anadolu Fest'e dair iptal kararı sonrasında ise neler yaşanacağı kestirilemiyor. Ünlülerden büyük tepki var.. İşte detaylar Gürses Gazetesi adresinde yer aldı.

ESKİŞEHİR'DE 15 GÜNLÜK YASAK!

Eskişehir Valiliği tarafından dün yapılan duyuru ile açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü yürüyüş, oturma eylemi, stant, çadır kurma, afiş, pankart asma, konser, şenlik ve festival gibi etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklaması Eskişehir’de olduğu kadar Türkiye genelinde tepkilere neden oldu. Eskişehir Valiliği'nin resmi internet sitesinden yaptığı duyuru ile, jandarma bölgesi dahil olmak üzere kentte, resmi kurumların yapacağı programlar dışındaki tüm etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

ANADOLU FEST İPTAL Mİ EDİLDİ?

Eskişehir'de valiliğin aldığı son dakika kararı ile birlikte, 12 - 15 Mayıs tarihleri arasında yapılması beklenen ve en büyük festival Anadolu Fest iptal edildiği bilgisine ulaşıldı. Binlerce üniversite öğrencisinin katılması planlanan ve biletleri aylar öncesinde satışa sunulan festivalde, Levent Yüksel, Haluk Levent, Teoman, Hayko Cepkin, Sagopa Kajmer, Yeni Türkü gibi birçok isim de sahne alacaktı.

ANADOLU FEST AÇIKLAMA YAPTI: "MAHKEMEYE İTİRAZ EDECEĞİZ"

Can, yaşanan durumla ilgili, “Festivalimizde aralarında Teoman, Can Bonomo, Haluk Levent, Levent Yüksel, Emre Aydın, Hayko Cepkin, Gazapizm, Yeni Türkü gibi sanatçıların olduğu etkinlik akşam 17.00 ile 24.00 saatleri arasında yapılacak. Günlük minimum 13-14 bin kişinin katılacağını ön gördüğümüz bir organizasyon. Zaten şu anda 10 bine yakın bir bilet satışı yapıldı. Sektör itibariyle pandemiden kaynaklı en fazla etkilenen sektör olduğumuz için bu yıl insanların ilgisi de çok fazla var. Valiliğin yasaklama kararında kamu güvenliğine dikkat çekilmiş. Müzik festivalinde 200'ün üzerinde özel güvenlik personeli görev alacaktı. 13-14 bin bilinçli genç, müzikseverin kamu düzenini bozacağını düşünmüyorum. Organizasyon tarafının çok ciddi bir harcaması var. Biz de doğal olarak bu noktada hukuku çiğnemeyecek düzeyde hakkımızı arayacağız. Biz bu işi yapmakla ilgili çok ciddi efor sarf ettik” şeklinde konuştu.