Esenler Belediyesi'nden Edirne'ye kültürel ziyaret! Vatandaşlar gözlerine inanamadı!

Esenler Belediyesi'nden Edirne'ye kültürel ziyaret! Vatandaşlar gözlerine inanamadı!

Büyük bir kültürel mirasa sahip olan Edirne ili, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turu kapsamında onlarca misafiri ağırladı. İşte Edirne turuna ilişkin detaylar…

Tarih boyunca oldukça önemli bir konuma sahip olan ve bu sebep ile de birçok milletin ilgi odağında bulunan Edirne ili, tarihi gelişmeleri gözler önüne seren mimari ve kültürel yapıları ile halen dikkat çekmeye devam ediyor. Belirli dönemler yabancı turistler dahil olmak üzere pek çok farklı bölgeden gelen yerli turistleri de ağırlayan Edirne, bu kez de İstanbul’dan gelen misafirlerine unutulmaz anlar yaşattı.

İstanbul Esenler Belediyesi geçtiğimiz günlerde Edirne iline bir gezi düzenledi. “Edirne Kültür Turu” ismi ile düzenlenen etkinlik, Esenler halkının Edirne’nin güzelliklerini keşfetmesini sağladı. Tura katılan vatandaşlar, gördükleri karşısında yaşadıkları mutluluğu paylaştı.

EDİRNE’YE ÜCRETSİZ TUR GEZİSİ!

esenler-belediyesinden-edirneye-kulturel-ziyaret-vatandaslar-gozlerine-inanamadi-3.jpg

İstanbul Esenler Belediyesi, geçtiğimiz günlerde bölge halkı için bir tur düzenledi. Edirne Kültür Turu kapsamında Esenler’de yaşayan vatandaşları herhangi bir ücret talep etmeden Edirne’ye getiren belediye yönetimi, şehrin güzelliklerini vatandaşlara tanıttı.

Esenler halkı bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış olan Edirne ilini, adeta karış karış gezdi. Gezide yalnızca tarihi yapılar incelenmek ile kalmadı, şehrin yöresel lezzetlerinden olan Edirne ciğeri ve köftesi de tadıldı.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Edirne Kültür Turu kapsamında 12 yaş üzerinde olan tüm vatandaşlar geziye dahil edildi. Gezi planı kapsamında ziyaret edilen yerler; Karaağaç, Tarihi Edirne Garı, Meriç Köprüsü ve nehri, 2. Bayezid Külliyesi, Lozan Anıtı, Eski Camii, Üç Şerefeli Camii, Selimiye Camii ve Tarihi Arasta Çarşısı olarak aktarıldı.

VATANDAŞLAR KÜLTÜR TURUNU DEĞERLENDİRDİ!

Ücretsiz olarak düzenlenen Edirne Kültür Turu’na katılım sağlayan vatandaşlardan birisi olan Zehra Çelik, geziye ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Edirne benim hep ziyaret etmek istediğimi bir şehirdi. Hem tarihi bir şehir hem de İstanbul’a çok yakın. Şehir bana tarih sayfalarında dolaşıyormuşum gibi hissettirdi. Ayrıca manevi yönden de beni besledi. Birçok camiyi ziyaret ettik bugün. Bizlere bu fırsatı veren Esenler Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”