Erdoğan'dan sigara ve alkol açıklaması: "Aç sefil geziyor, rakı, bira almaktan geri durmuyor!"

Erdoğan'dan sigara ve alkol açıklaması: "Aç sefil geziyor, rakı, bira almaktan geri durmuyor!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan alkol ve sigara zamlarına değindi. Zamların gerekli olduğunu belirten Erdoğan; nargile ile ilgili de konuştu. Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları gursesgazetesi.com'da...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda stajyer bir doktorun kendisine yönelttiği sigara zamlarının sigarayı bırakma konusunda büyük pay sahibi olduğunu belirttiği düşüncelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aç sefil geziyor, rakıyı, birayı almaktan geri durmuyor." ifadelerini kullanarak cevap verdi. Alkol ve tütüne gelen zamların devam edeceğini belirten Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında vatandaşlar ikiye bölündü. Kimileri sigara ve alkol zamlarının bırakma konusunda gerçekten etki sahibi olduğunu ve zamların devamlı olması gerektiğini belirtirken kimileri ise zamların etkisiz olduğunun ve bağımlı vatandaşların bu ürünlerin tutarı ne olursa olsun alacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sigara ve Alkol Zammı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda gençler ile bir araya geldi. Gerçekletşrilen toplantıda sigara ve alkol zammına değinilirken Erdoğan vergiler ile ilgili "Devamlı artırıyoruz. Bundan çok rahatsızlar. Hem suluda artırıyoruz, hem sigarada artırıyoruz. Aç sefil geziyor, rakıyı birayı almaktan geri durmuyor" ifadelerini kullandı. Bunun yanı sıra Space X ve Tesla gibi dev şirketlerin sahibi, Elon Musk ile ilgili konuşan Erdoğan; Elon Musk'ı gördüğünde kendisine "Bu sigara tüketimine karşı mücadeleye de biraz para harca" diyeceğini belirtti.

Stadyumlarda sigara içildiğini belirten Cumhurbaşkanı, "İşte bu kurusu… Sulusu da var. Buralarda yanında şişeleri ile gelip bütün polislere rağmen içeriye girip orada uygun yerlerde ne yazık ki biraysa bira, farklı farklı onları da içenler var. Yani hem kuru hem sulu… Bunların hepsi kime zarar o stadyuma geleyim ben sporcuları seyredeyim diye oraya gelen benim vatandaşlarımın hepsine zararlı oluyor" ifadelerini kullandı. Sigara ve alkolün yanı sıra nargilenin de zararlı olduğunu belirten Erdoğan, "Buna yönelik de bazı hazırlıklar yapıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın Açıklamalarından Öne Çıkanlar

"Dünyada her yıl 7 milyon, ülkemizde 100 bin insanın tütün kullanımına bağlı hastalıklardan öldüğü gerçeğine rağmen maalesef bu salgınla mücadelede henüz arzu ettiğimiz yerde değiliz. Biz gençlik yıllarımızdan beri bu mücadelenin en ön safında olduk. Kendi yakın çevremizden başlayarak karşılaştığımız herkesi tütün ürünlerinin zararlarına karşı ikaz ediyor, hatta varsa sigara paketine el koyuyoruz."

"Elektronik sigara falan söylüyorlar, bunların hepsi aldatmaca. Hepsi nasıl para kazanırız, bunun yolları. Elektronik sigara denilen öbüründen farklı değil. Hem keseye hem vücuda zarar veriyor. Fırsat vermeyeceğiz, elimizden geleni yapacağız. Son zamanlarda nargile olayı ortada. Nargile sigaradan daha az zararlı değil, çok daha fazla zararı var. Zarardan da milletimizi kurtarmak içi buna yönelik de bazı hazırlıklar yapıyoruz."

"Doktorların birinci derecede sigara içmemesi, alkol almaması lazım. Onların örnek olması lazım. Belediye başkanlığım dönemiydi galiba. İstanbul'da bir kalp ameliyatına girdim. Kalp ameliyatında doktor, bana bir de akciğeri gösterdi. Fakat, akciğerde siyah lekelerin olduğunu gördüm. Doktor dedi ki, bunlar hep sigaradan dedi... Ameliyat edilen bayandı üstelik. Ama ciddi manada sigara içen bir bayan... Akciğeri maalesef sigara dumanı demek ki o lekeler orada meydana geliyor. Bize düşen neydi? Doktorumuza da artık Allah yardımcınız olsun dedik... Başarılı bir ameliyatla o hanımefendi kurtuldu, şimdi ne durumda bilemiyorum... Bunun en büyük örneği akciğer ameliyatlarında bunu görmek. Bembeyaz olması gereken akciğerin ne hale düştüğünü görüyoruz."

"İş öyle bir yere geldi ki, iş bağımlılıkla mücadeleye geldi. Tütün bir tarafa, nargile bir tarafa, elektrikli bir tarafa... 2-3 yaşında çocukların elinde telefon, bırakmıyor; annesi almaya çalışırsa annesinin üzerine gidiyor. Neredeyse annesine o elindeki telefonu atacak kadar ileri giden çocuklar var. Bağımlılık ciddi manada mücadele etmememiz gereken alanlardan biri haline geldi."