Erdoğan "Şaka yapmıyorum" dedi, Yunanistan Tweet ile yanıt verdi!

Erdoğan "Şaka yapmıyorum" dedi, Yunanistan Tweet ile yanıt verdi!

Dün öğle saatlerinde başlayan Yunanistan Türkiye gerilimi alevlenmeye devam ediyor. Son olarak dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ciddi olduğunu belirttiği konuşmasına Çipras'tan yanıt geldi. Satır başları haberin devamında...

Dün öğle saatlerinde başlayan Türkiye ve Yunanistan gerginliği devam ediyor. Git gide büyüyen gerginlik ile ilgili Yunanistan'dan yanıt geldi. Yunanistan'ın adaları silahlandırması ile başlayan gerginlik ile ilgili dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önce kürsüden sonra ise resmi sosyal medya hesabından Yunanistan'a sert yanıt vermişti. Olayın ardından eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'tan konu ile ilgili resmi sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Çipras'ın Türkçe yaptığı paylaşım büyük yankı uyandırdı.

Dün öğle saatlerinde Yunanistan'ın adaları silahlandırması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Yunanistan'ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz” ifadelerini kullanmış ve bu söylemler Yunanlarda büyük ses getirmişti.

Yunanistan Dışişleri Başkanlığı ise uluslararası anlaşmalar sonucunda oluşan haritaları paylaşarak Erdoğan'a cevap vermişti. Artarak giden gerilimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi sosyal medya hesabından Türkçe, Yunanca ve İngilizce olmak üzere üç ayrı dilde paylaşım yapmıştı. Erdoğan'ın yaptığı paylaşımda; “Türkiye, Ege’deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendisine tanıdığı yetkileri gerektiğinde kullanmaktan da geri durmayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaların ardından gözler Yunanistan'a çevrilmiş ve gelecek yanıt beklenmeye başlamıştı. Yalnızca ülke gündemini değil, Dünya gündemini de etkileyen bu gerginlik ile ilgili bugün Yunanistan'dan Erdoağn'a yanıt geldi. Syriza Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras resmi sosyal medya hesabı ile Erdoğan'a yanıt verdi. Eski başbakan ve ana muhalefet lideri Aleksis Çipras, “Yunanistan egemenliğini her türlü tehdide karşı koruyacaktır. O halde kışkırtmalara son verelim ve uluslararası hukuk temelinde diyaloğa geri dönelim. Hepimizin karşı karşıya olduğu ekonomik krize cevap aşırı milliyetçilik değildir” ifadelerini kullanarak Erdoğan'a yanıt verdi. Eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın paylaşımının ardından sosyal medya bir anda hararetlendi. Türk vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve resmi kurumlardan olaya ilişkin yeni bir resmi açıklama beklemeye başladı.

Eski Yunanistan Başbakanı ve şu anki Yunanistan ana muhalefet partisi olan Syriza partisinin Genel Başkanı Aleksis Çipras'ın paylaşımı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt bekleniyor.