Elon Musk’ın ardından Twitter'da bu paylaşımlar gündem oldu! Tam 5 kat arttı! Twitter'da yeni dönem resmen başladı!

Elon Musk’ın ardından Twitter'da bu paylaşımlar gündem oldu! Tam 5 kat arttı! Twitter'da yeni dönem resmen başladı!

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’un rekor fiyata Twitter’ı satın almasının ardından Twitter’de yeni bir dönem başladı! Musk’ın ardından Twitter’da o paylaşımlar tam 5 kat arttı!

Tesla ve Space X CEO’su Elon Musk, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Twitter’ı olaylı bir şekilde satın almasının ardından tartışmalar da gündeme geldi. Satın alma işlemini resmen tamamlayan Elon Musk, Twitter’da daha şimdiden köklü değişiklikler yapmaya başladı.

Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından yapılan bir araştırmada ise şaşırtıcı bir sonuç daha ortaya çıktı. Paylaşılan bir raporda Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından platformdaki ırkçı söylemlerin 5 katına kadar artış gösterdiği ifade ediliyor.

SADECE 12 SAAT İÇİNDE YÜZDE 500 ARTTI!

elon-muskin-ardindan-twitterda-bu-paylasimlar-gundem-oldu-tam-5-kat-artti-twitterda-yeni-do-2-001.jpg

Geçtiğimiz Nisan ayından itibaren Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma çabaları dünya gündeminde ilk sıralarda yer almayı başrdı. 28 Ekim’de resmen satın alma işlemlerini gerçekleştiren Elon Musk’ın satın alma işlemi sonrasında sadece birkaç saat içinde yöneticileri de kovması dikkat çekti.

Çoğu kişinin endişelenmesine neden olan bir diğer konu ise nefret söylemi ve ırkçı ifadelerin artacağı olmuştu. Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından sadece 12 saat içinde ırkçı söylemeler yüzde 500 oranında artış gösterdi. Irkçı söylemlerin arttığına işaret eden ilk isim ise Network Contagion Research Institute (NCRI) oldu. Ayrıca bu artışın planlayarak yapıldığına işaret eden ifadelere de yer vermesi dikkat çekti.

YETKİLİ İSİMDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Twitter’ın güvenlik başkanı olarak görev yapan Yoel Roth, kendi hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda söz konusu ifadeleri içeren Tweet’lerin sadece belirli sayıda hesap tarafından paylaşıldığı ifade edildi. Söz konusu Tweet’lerin bir grup insan tarafından planlı olarak paylaşıldığının altı çizildi.

Söz konusu hesapların neredeyse tamamının asılsız olduğuna işaret eden Roth, söz konusu trolleme kampanyasına dahil olan kullanıcıların yasaklanması için harekete geçtiklerini ifade etti. Twitter’ın herkes için güvenli bir hale getirmek için çalışmalara devam edileceği aktarıldı.