Elon Musk'ın 8 dolarlık Twitter ücreti açıklaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemine girdi! Biz farklı olabiliriz!

Elon Musk'ın 8 dolarlık Twitter ücreti açıklaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemine girdi! Biz farklı olabiliriz!

Uzun bir sürecin ardından Twitter’ı resmen satın alan Elon Musk, abonelik ücreti uygulamasına geçileceğini açıkladı. Musk’ın bu açıklaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değerlendirildi.

Giderek dijitalleşen gündelik yaşam şartları hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde yaşayan vatandaşların dijital platformlara yönelmesine aracılık etti. Önceleri yalnızca haberleşmek için kullanılan telefonların “akıllı cihaz” olarak adlandırılmaya başlamaları ile birlikte girilmiş olan bu dijitalleşme süreci, sosyal medya platformlarının giderek artan popülerlikleri sayesinde bir gelir kapısı olarak da görülmeye başlandı. Ürün tanıtımları, iş birlikleri ve daha pek çok farklı başlık altında abonelerinin para kazanmalarına fırsat tanıyan bu sosyal medya platformları, iş dünyasında da büyük bir rekabetin yaşanmasına sebep oldu.

Ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmeler birçok iş insanını farklı platformlarda girişim sırasına sokarken gündemde büyük yankı uyandıran girişimlerin başında ise Elon Musk’ın Twitter girişimi oldu. Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Elon Musk, bir süre önce büyük bir teklif ile satın almaya karar verdiği, sonrasında ise çeşitli anlaşmazlıklardan ötürü vazgeçtiği Twitter uygulamasını, geçtiğimiz günlerde resmen satın aldı. Daha önce de Twitter’ı satın alması durumunda platforma ilişkin çeşitli yeniliklerin yapılacağına dair önemli açıklamalarda bulunan Musk, resmi satıştan sonra ilk yeniliğini yürürlüğe koyma kararı aldı.

Twitter aboneliklerinin bundan sonra ücretli olacağını açıklayan Elon Musk hem Twitter dünyasında hem de diğer sosyal medya platformlarında resmen bomba etkisi yarattı. Daha önce ülkemize gelerek hükümet yetkilileri ile görüşen Elon Musk’ın ülkemizde de kullanılan Twitter platformuna ilişkin vermiş olduğu bu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değerlendirildi.

TWITTER ABONELİKLERİNE DOLAR ÜZERİNDEN ÜCRET!

Uzun ve zorlu bir sürecin ardından Twitter’ı resmen satın almış olan Elon Musk, uygulamaya abonelik ücretinin getirileceğini açıkladı. Buna göre Twitter’da mavi tık ibaresine sahip olan aboneler, 8 dolar tutarında bir abonelik ücreti ödemek durumunda kalacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TWITTER DEĞERLENDİRMESİ!

elon-muskin-8-dolarlik-twitter-ucreti-aciklamasi-cumhurbaskani-erdoganin-gundemine-girdi-bi-2.jpg

Geçtiğimiz günlerde bir canlı yayına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Elon Musk’ın yeni kararı soruldu. Bu konu hakkında bir diplomasi yürütülebileceğini belirten Erdoğan “biz farklı olabiliriz” ifadelerini kullandı.