Elon Musk, Twitter Satın Alım İşlemini Askıya Aldı! Olağan Sorun Çıktı!

Elon Musk, Twitter Satın Alım İşlemini Askıya Aldı! Olağan Sorun Çıktı!

Twitter'ı 44 Milyar $ fiyata satın alan Elon Musk, Sosyal medya mecrasında yer alan spam ve sahte hesapların sayısının fazlalığının tespit ettikten sonra satın alım işleminin askıya aldı. Bütün ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Elon Musk, Twitter Satın Alım İşlemini Askıya Aldı! Olağan Sorun Çıktı!

Twitter'ı 44 Milyar $ fiyata satın alan Elon Musk, Sosyal medya mecrasında yer alan spam ve sahte hesapların sayısının fazlalığının tespit ettikten sonra satın alım işleminin askıya aldı.

Elon Musk, satın aldığı sosyal medya uygulaması Twitter'da olağanüstü sahe ve spam hesapların fazlalılığının tespitini yaptıktan sonra elde ettiği veriler sonrası büyük şaşkınlığa uğradı. Son yıllarda en büyük yatırım ve satın alım işlemi gerçekleştiren Musk, bir anda yüksek meblağda satın alımı gerçekleştiren iş adamları arasında ilk sırada yer almaktadır. Sosyal medyanın gücünü ve etkisini fark edip tüm kesimlere hitap eden Twitter'ı satın almayı kafaya koyan Elon Musk, satın alım süreci esnasında Twitter'da spam ve sahte hesapların kabul edilebilir limitinin haddinden fazla olması sebebiyle elde ettiği veri sonrası büyük hüsrana uğradığını açıkladı 44 Milyar $'lık anlaşmayı askıya aldığını belirtti. Bütün gözler şuan da Musk'ın üstünde bu durum karşısında nasıl tedbir alacağı veya ne gibi çözümler üreteceğini herkes beklemektedir. Musk ya sahte ve spam hesapları kısa sürede bir an önce ortadan kaldıracak ya da Twitter'da ücretli abonelik uygulamasını devreye sokacaktır. Böylelikle bir kişi sadece bir adet hesap açabilecek.

Elon Musk açıklamalarında, ''Spam ve sahte hesapların Twitter'da toplam gerçek kullanıcıların yüzde 5'inden daha fazlasını oluşturmaktadır. Yapılan tespitlere göre bu bilgi doğruluğuna erişebildik. Ekibimizle beraber beklenmedik bir sonuçla karşı karşıya kaldık. Kendimize göre haklı sebeplerimizin başında Twitter kullanımında sahte ve spam hesapların yüksek oranda azınlığa sahip olduğunu hiç düşünmemiştik. Yaptığımız toplantı sonrası aldığımız karar satın alın işlemimizi askıya aldığımızı herkese duyuruyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Elon Musk'ın analiz ekibinin Twitter'da günlerdir titiz hesaplamaları sonucu elde ettikleri sonuç büyük hüsran yarattı. Gelecekte neler olacak hep birlikte göreceğiz.