Ekrem İmamoğlu'ndan Ali Koç'a Cevap "Koç Ailesine Zarar Vermemesi Dileğiyle."

Ekrem İmamoğlu'ndan Ali Koç'a Cevap "Koç Ailesine Zarar Vermemesi Dileğiyle."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Ali Koç'a yanıt geldi. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Koç'a seslenen İmamoğlu "Fenerbahçe’nin her zaman yanındayım. Bu dilin saygın Koç Ailesi’ne zarar vermemesi dileğiyle" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'nda Başkan Ali Koç, gündeme, Trabzonspor'un şampiyonluğuna ve şampiyonluk kutlamalarına değindi. Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklarının resmi olarak kabul görmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Koç, Ekrem İmamoğlu ile ilgili de konuştu.

Ali Koç'tan İmamoğlu'na Sitem!

İmamoğlu'nun Uğur Dündar ziyaretinde taktığı kravatın bordo mavi renklerde olmasına değinen Koç'un açıklamaları şu şekildeydi;

Başkan Ali Koç, İmamoğlu ile ilgili açıklamalarında "Trabzon’dan gelen insanların bazı enteresan özellikleri var. Milli Takım bizim stadımıza gelir, hocası (Şenol Güneş) bordo mavi renkli kravatla gelir. Şehrin belediye başkanı (Ekrem İmamoğlu) Divan Kurulu Başkanımızı ziyaret eder, bordo mavi renkli kravatla. Yahu kime ne anlatıyorsunuz!

Bir de utanmadan, ben o kitabın içinde yazanları bilmiyordum ki eminim Sayın Başkan da (Uğur Dündar) bilmiyordu. İnşallah Fenerbahçe'lilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İmamoğlu’na, hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez!

Korka korka Türk futbolu bugünlere geldi. Yarın bir gün benim başıma ne gelir bilmiyorum. Ama susarsam da aynada kendime bakamayacağımı biliyorum." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu Cevap Verdi

Ali Koç'un Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda seslendiği ve sitem ettiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi Twitter hesabı üzerinden Koç'a yanıt verdi.

"Ali Koç’un açıklamasını dinledim. 'İmamoğlu Koç Ailesi’nin Projesidir' komplosunu yıktığı için teşekkürler. İktidara toz kondurmamasını camianın takdirine bırakıyorum. Fenerbahçe’nin her zaman yanındayım. Bu dilin saygın Koç Ailesi’ne zarar vermemesi dileğiyle…" ifadelerini kullanan İmamoğlu'nun tweeti sosyal medya gündemine oturdu.

Futbol severlerin dikkatini çeken tweette yer alan "Bu dilin saygın Koç Ailesi’ne zarar vermemesi dileğiyle…" ifadesi bazı vatandaşlar tarafından farklı bir yere çekildi ve bu söylemlerin üstü kapalı tehditler olduğu iddia edildi. Bazı vatandaşlar ise Ekrem İmamoğlu'nun tweetinde kullandığı, Ali Koç ile ilgili "İktidara toz kondurmamasını camianın takdirine bırakıyorum." cümlesi vatandaşların dikkatini çekti. Futbol ile siyasetin birbirinden ayrı kalmasını istediklerini belirten bazı taraftar grupları, Başkan Ali Koç ve İmamoğlu'nu hoşgörüye davet etti.