Ekrem İmamoğlu açıkladı! 'Projeni yolla, İstanbul halkı oylasın, İBB hayat geçirsin'

Ekrem İmamoğlu açıkladı! 'Projeni yolla, İstanbul halkı oylasın, İBB hayat geçirsin'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un yaşanılabilirliği, kalkınma ve yatırım amaçlı İstanbul halkının yaşamını kolaylaştıracak projeleri İBB desteğiyle hayata geçirme projesini açıkladı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Ekrem İmamoğlu Yeni Projeyi Duyurdu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un yaşanılabilirliği, kalkınma ve yatırım amaçlı İstanbul halkının yaşamını kolaylaştıracak projeleri İBB desteğiyle hayata geçirme projesini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu, 16 milyon İstanbul halkının yaşam standartlarını, sürdürebilir hayat kalitesi, ekonomi, ticari, kültürel, alt yapı ve teknolojik amaçlı bütün yapılabilir proje planları olan vatandaşların, projelerini İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yetkili kurumlarına yollayıp, İstanbul halkına açıp oylama sonucu sonrasında olumlu olduğu taktirde İBB bütçesi tarafından hayata geçirme projesi duyuruldu.

Yeni proje hakkında açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, Değerli hemşehrilerim sizlerin tercihiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlamadan önce henüz adaylığım sürecinde bu şehiri sizlerle birlikte yöneteceğimiz sözünü vermiştim. 3 yıldır da hiçbir hemşehrimizi ayırmadan, tıpkı sözünü verdiğimiz gibi eşit, katılımcı, kapsayıcı ve şeffaf bir anlayışla bu güzel kente hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Çünkü adil, yeşil ve yaratıcı bir İstanbul hedefimize ancak hep birlikte ortak aklın ışığında yol alarak ulaşabileceğimiz çok iyi biliyoruz. Kentlerin sahibinin o kent de yaşayanlar olduğuna inanıyor, İstanbulluları kentin yönetime katmak için çalışıyoruz. 16 milyon İstanbulluya İstanbul senin dememizin nedeni de işte bu. Şimdi ise bir kez daha bütçe senin karar senin diyoruz. Geçen yıl İBB tarihinde ilk katılımcı bütçe modelini hayata geçirmiş. Hep birlikte yerel demokrasinin çok güzel bir örneğini sergilemiştik. Gerçekten birbirinden güzel ve kentimiz için çok faydalı projeler ortaya çıktı. İstanbulluların sunduğu, İstanbulluların oyladığı projelerimizi bütçemize aldık ve uygulamaya başladık. Bu yılda sizleri İstanbul için geliştirdiğiniz projeleri bizlerle paylaşmaya ve projeler arasında hangilerinin uygulamaya geçeceğini oylamaya davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm bunları açıklanan resmi internet adresinden çevrim içi olarak gerçekleştirebileceksiniz. İstanbul'a faydalı olacak bu kenti ileriye taşıyacak projelerinizi lütfen sitemize girerek bizimle paylaşın. Bağımsız bir jüri sizden gelecek projeleri belirlenen kriterlere göre değerlendirecek. İkinci tura kalan projelerse ve yine siz kıymetli İstanbullular tarafından sizin oylarınızla belirlenecek. Gelin bu kentin kaynaklarının nasıl kullanılacağına hangi yatırımların projelerini hayata geçirileceğine hep birlikte karar verelim. İstanbul önceliklerini siz belirleyin. Projelerinizi ve oylarınızı heyecanla bekliyoruz. Adil, yeşil ve yaratıcı bir İstanbul'u var edeceğimize birlikte başaracağımıza tüm kalbimle inanıyorum.