Ehliyetsiz sürücü Edirne'yi birbirine kattı! Önce polisin üzerine sürdü, sonra kaza yaptı!

Ehliyetsiz sürücü Edirne'yi birbirine kattı! Önce polisin üzerine sürdü, sonra kaza yaptı!

Geçtiğimiz akşam Edirne’de yaşanan bir olayda resmen facianın eşiğinden dönüldü. Reşit olmayan araç sürücünün tehlikeli hareketleri, herkesin yüreğini ağzına getirdi. İşte o anlara dair detaylar…

Trafik kuralları gereğince 18 yaşın altında olan hiçbir vatandaş, direksiyon başına geçememektedir. 18 yaşın üzerinde olan vatandaşlar ise öncelikle bir sağlık kontrolünde geçmeli ve ehliyet almaya bir engelinin bulunmadığını sağlık raporu ile kanıtlamalıdır. Sonrasında ise bir sürücü kursuna kayıt yaptırmalı ve hem teorik hem de uygulamalı dersleri tamamladıktan sonra yapılan yazılı sınavdan ve direksiyon sınavından başarılı bir sonuç almalıdır. Hem direksiyon sınavından hem de yazılı sınavdan geçer not alan kişilere, başvuru yaptıkları sınıfa dair ehliyet hakkı tanımlanmaktadır.

Direksiyon başına geçebilmenin kuralları bu denli açık ve net olmasına rağmen geçtiğimiz gece Edirne’de istenmeyen bir olay yaşandı. Trafiğe çıkan 18 yaşından küçük sürücü, polisin “dur” ihtarına uymamak ile kalmayıp, aracı da trafik polisinin üzerine sürdü. Sonrasında başlayan hareketlilik olayı cep telefonları ile kayda alan vatandaşları bir hayli tedirgin etti.

“DUR” İHTARINA UYMADI!

ehliyetsiz-surucu-edirneyi-birbirine-katti-once-polisin-uzerine-su-sonra-kaza-yapti-2.jpg

Geçtiğimiz gece Edirne Şükrüpaşa Mahallesi Mithat Vardar Caddesi üzerinde yaşanan bir olay, vatandaşları tedirgin etti. Alınan bilgilere göre 1’inci Murat Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi konumunda uygulama yapan trafik polisi ekipleri, şüpheli hareketler üzerine bir araca “dur” ihtarında bulundu. Polisin ihtarına uymayan A.A. isimli şahıs, direksiyonu başında bulunduğu 39 NS 761 plakalı otomobilini polis memurunun üzerine sürdü ve olay yerinden hızlı bir şekilde uzaklaşmaya başladı. A.A. ve arkadaşı D.K. şehrin merkezinde de yapılan “dur” ihtarlarına uymadı.

Kendilerini kovalayan polis ekiplerinin anonslarına rağmen aracı durdurmayan A.A., isimli şahıs, otomobilin kontrolünü kaybetti. A.A., önce trafik ekiplerinin araçlarına sonrasında ise bir sitenin giriş kapısına çarptı. Sonrasında yapılan sorgulamalar ile A.A.’nın ehliyetinin olmadığı ve 18 yaşından küçük olduğu ortaya çıktı. Ayrıca araçta 1 adet ruhsatsız silah da bulundu. Ekipler, A.A. ve arkadaşı D.K. hakkında işlem başlattı.

SİTE GİRİŞİ KAPANDI!

Sitenin girişine çarpan A.A., kapının kilitlenmesine ve bir süre açılamamasına sebep oldu. Site sakinleri, uzun bir süre evlerine giriş yapamadılar.