Ehliyeti Eski Olanlar İçin Son Tarih Verildi! Ehliyet Değişim Son Tarih Ne Zaman?

Ehliyeti Eski Olanlar İçin Son Tarih Verildi! Ehliyet Değişim Son Tarih Ne Zaman?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden eski ehliyeti bulunan sürücülere uyarı yapıldı. Yapılan uyarıya göre ehliyet son değişim tarihi ne zaman?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden eski ehliyeti bulunan sürücülere uyarı yapıldı. 1 Ocak 2016 senesi öncesinde ehliyet alan kişiler için süre uzatılmıştı. Ehliyetlerin yenilenmesi için verilen son süre sonunda belli oldu. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi uzatarak 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatmıştı. Uzatılan bu süre ile birlikte vatandaşlar sürücü belgelerini verilen tarihe kadar değiştirmesi gerekmekte. Gereğini yerine getirmeyen kişiler para cezasına çarptırılacağı belirtilirken, tüm herkesin ehliyetlerini değiştirmesi önerilmekte.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden duyurulan yazıya göre; "Eski tip sürücü belgesi olan vatandaşlarımız 31 Aralık 2022 tarihine kadar sürücü belgelerini yenilemeleri durumunda değerli kâğıt bedeli 13 TL&vakıf payı bedeli 2 TL; toplamda 15 TL ödeme yaparak yeni tip sürücü belgesine sahip olabiliyorlar.

Kanuni süre içerisinde eski tip sürücü belgesini yenilemeyen kişilerin eski tip sürücü belgeleri geçerliliğini yitiyor. Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgesi ile araç kullanan kişilere; kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanununun 39/3 maddesi gereği Geçerlilik Süresi Dolan Sürücü Belgesi ile Araç Kullanmak fiilinden dolayı idari para cezası uygulanacaktır." ifadeleri yer alıyor.

Zamanında ehliyetlerini değiştiren kişiler sorun yaşamadan trafikte devam edebilecek. Fakat 31 Aralık 2022 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemeyen kişiler, trafik polisleri tarafından para cezasına tabii tutulabilecek. Vatandaşların en kısa süre içerisinde nüfus müdürlüklerinden randevu alarak işlemlerini tamamlamaları öneriliyor. Müdürlüğe gitmeden önce yanınızda getirmeniz gereken bazı evraklar bulunuyor.

- Nüfus cüzdanı,
- Eski sürücü belgesi,
- 15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz,
- Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ve ‘sürücü olur’ yazan ve aile hekiminden ücretsiz olarak alınan sürücü sağlık raporu.