Ehliyet yenileme süresi uzatıldı! 2023 yılında ehliyet harçları yüzde 100'ün üzerinde zamlanacak! Acele edin!

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı! 2023 yılında ehliyet harçları yüzde 100'ün üzerinde zamlanacak! Acele edin!

Karanfil ve soğandan gelen mucizevi fayda, size nefes aldığınızı hatırlatacak! Batırın ve mikroplardan arının!

Geride bırakmış olduğumuz yılın sonu itibari ile başlayan ve yeni dönemde de etkisini giderek arttırmaya devam eden olumsuz ekonomik gelişmeler, hizmet ve hizmet ürünü fiyatlarını direkt olarak etkiledi. Gündelik hayat akışı içerisinde hizmet alınan her sektörden yüksek oranlı zam haberleri gelirken buna bağlı olarak enflasyon da son yılların rekorunu kırdı. Bu durum vatandaşların geçim derdi içerisine düşmelerine sebep olurken hükümet kanadından yeni döneme ilişkin zam haberleri de gelmeye başladı.

Enflasyon oranlarına bağlı olarak hesaplanan yeniden değerleme oranı, geçtiğimiz günlerde ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyuruldu. Harç ücretleri başta olmak üzere pek çok ödemenin hesaplanmasında kullanılan yeniden değerleme oranının rekor seviyesi yeni zamların habercisi olurken ehliyet harçlarının da bu orana bağlı olarak güncelleneceği bilgisi kaydedildi.

Dijitalleşme sürecinin başlaması ile birlikte yeni tip çipli ehliyet uygulamasına ilişkin sene sonuna işaret edilirken bu konuda da yeni bir değişikliğe imza atıldı. Hem yeni harç ücretleri hem de ehliyet yenileme işlemlerine ilişkin ayrıntılar, tüketiciler ile paylaşıldı.

YENİDEN DEĞERLEME ORANI EHLİYET HARÇLARINA YANSIYACAK!

ehliyet-yenileme-suresi-uzatildi-2023-yilinda-ehliyet-harclari-yuzde-100un-uzerinde-zamlana-2.jpg

Her yıl ekim ayında açıklanan ve bir önceki ekim ayından itibaren gerçekleşmiş olan enflasyon baz alınarak hesaplanan yeniden değerleme oranı, 3 Kasım 2022 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Kamu kurumu 2021 Ekim- 2022 Ekim tarihleri arasında elde edilen enflasyon verilerinden yola çıkılarak hesaplanılmış olan yeniden değerleme oranını, yüzde 122,93 olarak bildirdi. Bu oranın, yeni dönemde talep edilecek olan ehliyet harçlarına şu şekilde yansıyacağı açıklandı:

  • A sınıfı ehliyet harcı: 825,87 TL
  • B sınıfı ehliyet harcı: 2.489,77 TL

EHLİYET YENİLEME BAŞVURU TARİHİ GÜNCELLENDİ!

Daha önce 31 Aralık 2022 olarak duyurulmuş olan ehliyet yenileme son başvuru tarihi, yeni bir düzenleme ile güncellendi. Yetkililer eski ehliyetlerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar kullanılabileceğini ifade etti.