EGM Uyardı! "Çocuk kaçırılma paylaşımlarına itibar etmeyin"

EGM Uyardı! "Çocuk kaçırılma paylaşımlarına itibar etmeyin"

Bundan kısa bir süre önce Adana'da kılık değiştirilerek çocuk kaçırıldığına dair bir ihbar gelmişti. Bu ihbarın ardından haberin doğruluk taşımadığı ortaya çıktı. Paylaşımların devam etmesinin ardından EGM uyarı metni yayınladı.

Bundan birkaç gün önce Adana'da "çarşaflı kadınlar çocuk kaçırdı" iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Haberin sosyal medyada da yayılmasının ardından. Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Olayın yaşandığı bölgede araştırmalar yapan Emniyet, konunun doğruluğu yansıtmadığını dile getirdi. Bunun üzerine ise haberi gördüğünü iddia eden ve sosyal medyada yayılan videoyu görüntüleyen kadından özür mesajı geldi. Fakat bu olayların ardından haberlerin devam etmesi, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir uyarı yazısı ile yayınlandı. İşte detaylar...

"KARA ÇARFAFLI KADINLAR ÇOCUK KAÇIRDI İDDİADI"

Adana'da çarşaflı bazı kadınların çocuk kaçırdığına dair orada yaşayan bir kadın görüntüler paylaştı. Bu paylaşımlar sosyal medyaya damga vurdu. Sosyal medyada pek çok kişi bu olaylara tepki gösterirken, Adana'da o bölgede yaşayan bir grup, görüntüleri paylaşan kadının evine gitti.

Kadının bu iddiaları yalanlaması için zor kullanan gruba polis müdahale etmek için harekete geçerken, o grup görüntüleri paylaşan kadına özür mesajı yayınlattı. Özür mesajı şu şekildeydi.

"BİZ YANLIŞ ANLADIK!"

Grubun çektirdiği özür mesajında kadın şu sözleri dile getirdi;

"3 çarşaflı bayan geçti buradan, biz de fotoğrafını çektik. Biz yanlış anladık, onlardan özür diliyoruz"

Fakat bu paylaşım sosyal medyada yer alan bu görüntülerin önüne geçilmesini engelleyemedi. Paylaşımlar hala devam ettikçe sosyal medyadan gelen tepkiler de büyüdü. Adana ve diğer illerde yaşayan pek çok kişi de bu olay nedeniyle endişeye kapıldı. Bu endişelerin paylaşımların artmasından dolayı Emniyet Genel Müdürlüğü bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve vatandaşların da itibar etmemesi gerektiğini dile getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğünün yaptığı paylaşım şu şekildeydi;

"PAYLAŞIMLARA İTİBAR ETMEYİN"

"Bahse konu paylaşımların dezenformasyon içerikli olduğu belirlenmiş olup bu tür paylaşımlara itibar edilmemesi önemle rica olunur. Suç ve suç unsuru içeren paylaşımlarda bulunan şahıslar hakkında gerekli adli işlemlerin başlatıldığı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu uyarının ardından ise paylaşımların devam edip etmeyeceği merak konusu olmuşken, yapılan bu paylaşımların giderek artması vatandaşlarda oluşan endişenin önüne geçemedi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu uyarı metninin ardından yapılan paylaşımların azalması ve kişilerin endişeye kapılmaması amaçlanıyor.