EGM Bekçi Başvuruları Devam Ediyor! Başvuru Şartları Neler, Sınav Ücreti Ne Kadar?

EGM Bekçi Başvuruları Devam Ediyor! Başvuru Şartları Neler, Sınav Ücreti Ne Kadar?

Bir süredir heyecan içerisinde beklenen EGM bekçi alımı ilanı, geçen hafta içerisinde resmen yayınlandı. Başvuruları kabul etmeye devam eden EGM, adaylar tarafından hala sorgulanmaya devam ediliyor. İşte EGM’nin 2022 bekçi alımı ilanına ilişkin detaylar..

Son zamanların en gözde meslek gruplarından birisi olarak karşımıza çıkan bekçilik, kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyen vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaşmaya devam ediyor. 4 Mart tarihinde EGM tarafından yapılan açıklama ile birlikte sene içerisinde 3 bin kişilik alımın yapılacağı bildirilmişti. Bildirinin ardından sessizliğe bürünen EGM, geçtiğimiz hafta içerisinde resmen yayınlamış olduğu alım ilanı ile birlikte, başvuruların kabul edilmeye başlandığını duyurdu.

EGM tarafından yayınlanmış olan 2022 bekçilik alımı ilanı, yayınlandığı günden bu yana popülerliğini sürdürmeye devam ediyor. Adaylar, ilgili ilana başvurabilmek için hangi şartların sağlanması gerektiğini ve başvuruların nasıl yapılacağını araştırıyorlar.

EGM 2022 Bekçi Alımı İlanı

Emniyet Genel Müdürlüğü eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıktı. Geçtiğimiz hafta kurum tarafından yayınlanmış olan personel alımı ilanına göre 81 ilde, toplamda 3 bin 250 vatandaşın bekçi olarak istihdam edileceği bilgisi kaydedildi.

EGM 2022 Bekçi Alımı İlanı Başvuru Şartları

2021/02/15/48-gun-sonra-acilan-meclis-te-bekcilerin-maas-13284302-8429-amp.jpg

EGM tarafından yayınlanmış olan 2022 bekçi ilanına başvuru yapmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından men edilmemiş olmak
  • Arşiv ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak
  • 167 santimetreden uzun olmak ve 31 yaşını aşmamış olmak
  • Özel şartları sağlıyor olmak
  • Yüz kızartıcı bir suça karışmamış olmak
  • Başvuru yapılacak olan il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak
  • Herhangi bir sağlık engeline sahip olmamak

EGM 2022 Bekçi Alımı İlanı Başvuru Ayrıntıları

EGM tarafından yayınlanmış olan 2022 bekçi alımı ilanına, Polis Akademisi’nin resmî duyurular bölümünde bulunan ilana tıklayarak, e-devlet sistemine yönlendirilen ekran aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir. Ancak ilan başvurusu yapılmadan önce anlaşmalı bankalara 340 TL tutarında sınav giriş ücretinin yatırılması, sonrasında da il seçiminin yapılarak başvuru bilgilerinin doldurulması gerekmektedir.