Edirne'de yılbaşı heyecanı! Turistler otelleri dolduracak!

Edirne'de yılbaşı heyecanı! Turistler otelleri dolduracak!

Türk Lirası’nın döviz kurları karşısında değer kaybı yaşamasının ardından turist akınına uğrayan Edirne ili, bu kez de yılbaşı yoğunluğu ile gündeme geldi. İşte Edirne’nin yılbaşı hazırlıkları…

2021 yılının eylül ayında yükselişe geçen dolar kuru, aylar içerisinde 18 TL’lik rekor seviyeye ulaştı. Beraberinde euro kurunu 20 TL’ye sterlin kurunu ise 23 TL’ye yükselten dolar kuru, böylelikle Türk Lirası’nın değer kaybetmesine sebep oldu. O dönem içerisinde ekonomi piyasalarına yapılan bu müdahalelere rağmen yalnızca açıklanan yeni ekonomik model kapsamında kısa bir süreliğine kontrol altına alınabilinen döviz kurları, 2022 yılında da yükselen grafiklere sahip oldu.

Senenin bitmesine oldukça kısa bir zaman kala yükselişini sürdüren döviz kurları karşısında değer kaybetmeye devam eden Türk Lirası, ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşları zor durumda bırakırken yabancı vatandaşların yüzlerini güldürdü. Döviz karşılığında maaş alan yerli ve yabancı vatandaşlar, çarşılara akın etti. Bu noktada gündemden düşmeyen şehirlerin başında ise Edirne geldi.

Türk Lirası’nın değer kaybetmesi karşısında ellerinde bulunan dövizler ile kimi zaman kendi araçları kimi zaman ise tur otobüsleri ile sınırı geçerek Edirne’ye alışveriş yapmaya gelen Bulgar vatandaşlar, ülkeye döviz girişini hızlandırdı. Son olarak yılbaşı alışverişleri için Edirne Ulus Pazarı’na akın eden turistler esnafların yüzlerini güldürürken yetkili isimden önemli bir açıklama geldi. Edirne’de yılbaşı hazırlıklarının devam ettiğini belirten yetkili isim, detayları paylaştı.

EDİRNE’DE KONAKLAMAYA GELİYORLAR!

edirnede-yilbasi-heyecani-turistler-otelleri-dolduracak.jpg

Ülke ekonomisinin çok çeşitli sebeplerden ötürü zayıflamaya başladığı şu günlerde Bulgar vatandaşlar Edirne’ye akın etmeye devam ediyorlar. Uzun bir süredir temel ihtiyaçlarını dahi Edirne’den karşılayan turistler, bu kez de yılbaşı hazırlıkları için şehri ziyaret etmeye başladı.

Bulgar vatandaşların alışveriş yapmalarından memnun olan Edirne esnafları, yılbaşı hazırlarına başladıklarını belirtti. Şimdilik cuma ve cumartesi günleri şehre uğrayan ve kimi zaman konaklamayı tercih eden Bulgar turistler için yılbaşı hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden işletmeciler, otel rezervasyonlarının dolmaya başladığına dikkat çekti.

YETKİLİ İSİMDEN AÇIKLAMA!

Yılbaşı kutlamaları için hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Otel İşletme Sorumlu Can Pektaş, turistlere ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Gelecek olan misafirlerimizin rezervasyonlarını kabul etmeye başladı. Bu konu ile ilgili olarak gereken planlamaları yaptı. Gerek İstanbul’dan gerek ise yakın bölgelerden yılbaşını Edirne’de geçirmek isteyen çok fazla misafirimiz var. Edirne’de şu an Bulgaristan’dan gelen turist yoğunluğu var. Bulgar turistler de yılbaşı için rezervasyon yaptırmaya başladılar. 30- 31 Aralık olmak üzere iki gece konaklama şeklinde paketlerimiz var. Paketler kapsamında misafirlerimiz için bir yılbaşı gecesi planlıyoruz. Sonrasında ise güzel bir sabah kahvaltısı ile misafirlerimizi ağırlayacağız.”