Edirne'de yaşayan kadın, emlakçı kurbanı oldu! Evi, haberi olmadan kiralandı! Manzara karşısında şaşkınlık yaşadı!

Edirne'de yaşayan kadın, emlakçı kurbanı oldu! Evi, haberi olmadan kiralandı! Manzara karşısında şaşkınlık yaşadı!

Edirne’nin en işlek mahallelerinden birinde meydana gelen olay başta ev sahibini olmak üzere tüm halkı şoke etti. Kendi evi haberi olmadan kiraya verilmiş olan kadın, durumu polise bildirdi.

Son dönemlerde ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz dengeler sebebi ile fahiş zamlar ile duyurulan ev kiraları, özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların en büyük problemlerinden birisi haline dönüştü. Mevcut zor durumun üzerine bir de kötü niyetli ev sahiplerinin ve emlakçıların çevirdiği oyunlar, gündemde sık sık yer almaya başladı. Buna örnek olarak gösterilebilecek son olay ise Edirne’de yaşandı.

Edirne’de yaşayan bir kadın, daha önce kiralamış olduğu evinden kiracılarının ayrılması üzerine evini temizlemeye gitti. Bu esnada evden sesler geldiğini fark eden ev sahibi, durumu polise bildirdi. Yapılan araştırma sonucunda ortaya çıkan gerçek ise herkesi şaşkına çevirdi.

EVİ, HABERİ OLMADAN KİRAYA VERİLDİ!

edirnede-yasayan-kadin-emlakci-kurbani-oldu-evi-haberi-olmadan-kiralandi-manzara-karsisinda.png

Dilaverbey Mahallesi Manyas Karakol Sokak/ Edirne adresinde bulunan boş evine temizlik yapmak için gelen kadın ev sahibi, gördüğü manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Daha önce evini emlakçı aracılığı ile yabancı uyruklu şahıslara kiralayan ev sahibi Sabiha İ. Kapıyı açmaya çalışırken içerden sesler geldiğini fark etti.

Boş olduğunu zannettiği evinin içerisinden sesler gelmesi üzerine zile basıp içerdekilerden kapıyı açmalarını isteyen ev sahibi, evin arka kısmından kaçan bazı kişilerin olduğunu fark edince durumu hemen polise bildirdi.

Kapıyı bir kadının açması ile gördüğü manzara karşısında şaşkınlık geçiren ev sahibi Sabiha İ., evde kızı ile yaşayan kiracıların olduğunu fark etti. Bilgisi dahilinde olmayan bu durumun sorumlusunun ise emlakçı olduğunu öğrendi. Evde oturan yabancı uyruklu anne kızın, 2 bin TL karşılığında evi kiraladığı ortaya çıktı.

SÜRE TANIDI!

Anne kızın da emlakçı tarafından dolandırılmış olduğunu öğrenen ev sahibi Sabiha İ., kimseden şikayetçi olmadı. Bin 675 TL’lik doğal gaz faturasının olduğunu belirten ev sahibi, evin camlarını ve kapılarını sağlamlaştıracağını, aynı zamanda da kilidi değiştireceğini belirtti. Ev sahibi, emlakçı tarafından dolandırılmış olan anne kızı mağdur etmemek adına birkaç gün süre tanıyacağını sonrasında ise evin boşaltılmasını istediğini ifade etti.