Edirne'de tava ciğerinin porsiyonuna 45 TL zam yapıldı!

Edirne'de tava ciğerinin porsiyonuna 45 TL zam yapıldı!

Edirne’nin yöresel lezzetlerinden olan tava ciğeri, 2023 güncel fiyatı ile gündeme oturdu. Yetkililer yaptıkları değerlendirmeler sonucunda tava ciğer için tavan fiyatı belirledi. İşte detaylar…

2022 yılı boyunca yükselişini sürdüren enflasyon, pek çok alanda yüksek oranlı zamların ortay acıkmasına sebep oldu. Ek olarak Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte birçok ürünün tedariğinde problemlerin yaşanması, zamlı fiyatlara yeniden fiyat artışının yansıtılmasına yol açtı. Bu durum akaryakıttan un fiyatlarına kadar pek çok farklı alanda etkisini hissettirdi.

2022 yılının yükselen fiyat grafiğinden etkilenen bölgelerden birisi de Edirne oldu. Edirneli esnaflar artan maliyetler karşısında zarara uğradıklarını belirterek 2022 yılının sonunda fiyat listesinde yer almamasına rağmen Edirne tava ciğerinin porsiyon fiyatını 75 TL’den 90 TL’ye yükseltti. Haksız kazanç elde ettikleri düşüncesi ile vatandaşların tepkilerine sebep olan Edirneli esnaflar, yeni dönemde de maliyet artışına dikkat çekti ve yetkililerden zam talep etmeye başladı. Yapılan son değerlendirmeler ile birlikte Edirne tava ciğeri 2023 satış fiyatının tavanı belirlendi.

EDİRNE TAVA CİĞERİNİN TAVAN FİYATI BELİRLENDİ!

edirnede-tava-cigerinin-porsiyonuna-45-tl-zam-yapildi-2.jpg

Yaklaşık olarak 3 aydır yetkililerden zam talep eden Edirneli ciğercilere, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden yeni bir açıklama geldi. Yapmış oldukları değerlendirmeler sonucunda tava ciğer için 120 TL’lik tavan fiyatı uygulamasına geçiş yapılmasına karar veren yetkililer, ciğercileri harekete geçirdi. Böylelikle 75 TL’den satışa sunulan taca ciğerinin porsiyonu bir anda 120 TL’ye yükselmiş oldu.

YETKİLİ İSİMDEN TAVAN FİYAT AÇIKLAMASI!

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak 120 TL’lik tavan fiyat uygulamasının ardından şu açıklamada bulundu: “Tavan fiyatı verdik. Ancak küçük dükkanları olan bazı ciğerciler halen 90 TL’ye, 80 TL’ye satış yapmaya devam ediyor. Bizim buna hiçbir itirazımız yok. Onlara kızmıyoruz da. Herkes istediği fiyattan satış yapabilir. Neticede serbest piyasa ekonomisi. Bu neden ile ciğere ve köfteye en yüksek fiyatı, tavan fiyat olarak belirledik. Belirlediğimiz fiyat ilgili meslek komitemizden, yönetimimizden ve meclisimizden geçti.”