Edirne'de sis dağılmıyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü trafikte ki vatandaşları uyardı!

Edirne'de sis dağılmıyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü trafikte ki vatandaşları uyardı!

Hafta içi de yoğun sise maruz kalmış olan Edirne halkına, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden uyarı geldi. Kamu kurumu trafikte dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. İşte detaylar…

Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte ülke genelinde soğuk hava dalgaları etkisini göstermeye başlamışken özellikle Balkan ülkelerine sınırı bulunan Edirne ilinde sert havalar kayda geçmeye başladı. Gün be gün Edirne halkını uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Aralık 2022 tarihli güncel hava durumu raporunda önemli bilgilere yer verdi.

Bugün Edirne’de hava sıcaklıklarının düşük seviyelerde seyredeceğini ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerine kadar şehirde yoğun sisin etkili olacağını belirtti. Akşam saatlerine doğru hava sıcaklıklarının iyice düşeceğine işaret eden kamu kurumu, gökyüzünün de bulutlar ile kaplanacağını ifade etti. Nem oranının gün boyunca yüksek olacağını belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, diğer ayrıntıları paylaştı.

YOĞUN SİS ETKİSİNİ HİSSETTİRDİ!

Geçtiğimiz hafta da yoğun sis ile karşı karşıya kalan Edirne halkına, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yeni uyarılar geldi. Sabah saatlerinde başlayan sisin etkisini artırdığını ifade eden kamu kurumu, trafikte olan sürücüleri olası kazalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Trafik ekiplerinin de sahaya indiği ve sürücülere yol gösterdiği Edirne’de özellikle Selimiye Camisi ve Eski Cami bölgelerinde yoğun sisin oldukça etkili olduğu bilgisi geldi. Edirne’de saat 12:00’ye kadar hava sıcaklığının 2 derece olacağını ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, nem oranının yüzde 96, rüzgarın ortalama hızının ise 2 kilometre olduğunu açıkladı.

ÖĞLE SAATLERİNDE ETKİSİNİ YİTİRECEK!

edirnede-sis-dagilmiyor-meteoroloji-genel-mudurlugu-trafikte-ki-vatandaslari-uyardi-2.jpg

Saat 12:00 itibari ile sisin etkisini yavaş yavaş yitirmeye başlayacağını ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat 15:00’e kadar hava sıcaklığının 8 derece olacağını belirtti. Hissedilecek olan nem oranının yüzde 83 olacağını ifade eden kamu kurumu, rüzgarın ortalama hızının ise 5 kilometre olacağını bildirdi.

GÖKYÜZÜNÜ KARA BULUTLAR KAPLAYACAK!

Saat 15:00’te sonra havanın kapanacağını ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şehirde sıcaklıkların kademe kademe düşeceğini ve gece itibari ile 4 derece olarak ölçüleceğini belirtti. Kamu kurumu gece yarısından sonra sıcaklığın -1 dereceye kadar düşeceğine de dikkat çekti.