Edirne'de Serviks Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında seminer düzenlendi!

Edirne'de Serviks Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında seminer düzenlendi!

Serviks Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında etkinlikler düzenlenmeye devam edilirken son etkinlik haberi Edirne’den geldi. İşte düzenlenen bilgilendirme seminerine dair detaylar…

Günümüzde hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde sıklık ile kayda geçmeye başlayan kanser vakaları, vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Tam bir tedavisi olmaması, mevcut tedavilerin uzun ve zorlu bir sürece sahip olması ve tam iyileşmeyi garanti etmemesi gibi sebeplerden ötürü yalnızda insanları edil uzmanları da tedirgin eden hastalık türleri arasında olan kanser, sıklık ile araştırmalara konu olmaya devam ediyor.

Birçok farklı türe sahip olan ve özellikle de serviks türü ile kadınların hayatını tedirgin eden kanser rahatsızlığında erken teşhisin oldukça önemli bir yere sahip olduğu sık sık vurgulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda ocak ayı Serviks Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlenerek bu ay içerisinde birçok farklı şehirde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Ocak ayının başından bu yana pek çok farklı kurumda serviks kanser türüne yönelik çeşitli bilgilendirme etkinlikleri düzenlenirken son etkinlik haberi Edirne’den geldi. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi’nde bir bilgilendirme semineri düzenledi.

HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE SEMİNER VERİLDİ!

Serviks Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde etkinlikler düzenleyen Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, son etkinliğini Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdi. Serviks kanseri hakkında verilen bilgilendirme seminerine, birçok yetkili isim katıldı. Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın eşi Dilek Kırbıyık, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, STK’ların kadın üyeleri ve il protokolünün eşleri seminere katılım sağlayan isimler arasında yer aldı.

BROŞÜRLER DAĞITILDI!

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yılıdırım’ın açılış konuşması ile devam etti. Müdürlükte görevli olan Dr. Beyza Artar, kanser taramalarına ve KETEM çalışmalarına ilişkin önemli bilgilendirmeler yaptı. Son olarak Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Gizem Gençosman, serviks kanseri ile ilgili bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Halk Eğitim Merkezi’nde kuruluna stant aracılığı ile KETEM ve kanser taramaları ile ilgili broşürler dağıtıldı. Ayrıca seminerde serviks kanseri ile ilgili farkındalık yaratmak adına yeşil kurdeleler dağıtıldı.