Edirne'de İş Hayatına Uyum Semineri düzenlendi!

Edirne'de İş Hayatına Uyum Semineri düzenlendi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren kurumlarda yatılı olarak kalan ve 18 yaşına geldikleri için kurumdan ayrılan gençlerin atamaları gerçekleştirildi. İşte detaylar…

Hem ihtiyaç sahipleri hem de mağduriyet yaşayan diğer vatandaşlar için 20’yi aşkın sosyal yardım modeli geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birtakım hizmet modelleri aracılığı ile de ailesinin kontrolü altında olmayan gençlere yuva oluyor. 18 yaşına kadar gençlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayan ve onlara barınma imkanı sağlayan bakanlık, 18 yaşını aşan gençlere de devlet dairelerinde iş bulma imkanı sunuyor. Bu kapsamda Edirne’de bulunan hizmet kurumlarından 18 yaşını doldurmaları sebebi ile ayrılan gençlerin de kamu kurum ve kuruluşlarına atamaları gerçekleştirildi.

Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet kurumlarında yatılı olarak kalan ve 18 yaşını doldurduktan sonra da kurumdan ayrılan gençlerin kamu kurum ve kuruluşlarına atamaları gerçekleştirildi. Atamaların ardından gençler için İş Hayatına Uyum Semineri düzenlendi.

EDİRNE’DE İŞ HAYATINA UYUM SEMİNERİ DÜZENLENDİ!

edirnede-is-hayatina-uyum-semineri-duzenlendi-2.jpg

Bakanlığa bağlı yatılı kurumlardan ayrılarak iş hayatına atılan gençler için Edirne’de İş Hayatına Uyum Semineri düzenlendi. İlk kez kamu görevlisi olarak işe yerleşmiş olan gençler için düzenlenmiş olan seminerde gençlerin devlet memurluğundan ayrılma risklerini engellemek, yeni görevlerine adapte olmalarını sağlamak, iş hayatına bilinçli bir şekilde başlamalarına olanak tanımak ve hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek başlıklarına yer verildi. Seminer, İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç ve Öğretmen Fatih Alay tarafından verildi.

İL MÜDÜR YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA!

Seminerde görev alan Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç, gençlere şu öğütlerde bulundu: “Çalıştığımız kurumlarda mesai arkadaşlarımız ve amirlerimiz ile iyi ilişkilere sahip olun. Sorumluluk almaktan ve çalışmaktan kaçınmayın. Bundan sonraki yaşantınızda karşılaşabileceğiniz her türlü sorunda bizler her zaman yanındayız. Sizlere yolunuzda rehberlik yapmaya devam edeceğiz. Yeni görevleriniz hayırlı olsun. Hepinize tek tek başarılar diliyorum.”

Seminer sonunda Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Bilgin Özbaş ile Müdür Yardımcısı Selahattin Bilgiç, gençlerin iş hayatlarına yönelik sorularını tek tek yanıtladı.